Майка на три деца получи отказ за месечна помощ от

...
Майка на три деца получи отказ за месечна помощ от
Коментари Харесай

Държавата, в която отказват социална помощ на майка с три деца

Майка на три деца получи отвод за месечна помощ от страната. Мотивът е, че приходите на фамилията надвишават размера от 400 лева месечен приход на човек от семейството.

През тази година държавното управление подвигна месечните помощи за развъждане на дете. Така на фамилиите с едно към този момент се отпускат 40 лв.. Тези с две - 90 лева, а за фамилии с три деца - 135 лева Помощи в този размер вземат семействата с до 400 лева месечен приход на човек. За първи път кръгът на получаващите детски надбавки се разшири и за фамилиите с приход от 400,01 до 500 лева на човек. Те получават 80% от цялостния размер на помощта. От всичко това, обаче действително се възползват майките от ромския етнос.

Поредният отвод на страната да помогне на фамилията и принуждава Йорданка Йорданова да показа болката си в обществената мрежа, търсейки състрадание от многото български майки, които преглъщат разочарованието си от години. Тя приканва за смяна на несправедливостта в обществената система и търси поддръжка.

„ Искам да споделя с вас следващото си отчаяние от България! Може би няма да съумея да изразя всичко което съм натрупала в годините... Но ще опитам! Обидена съм на системата на ръководство, афектирана съм на българските законни, писани и гласувани само че не за Българи!

С настъпването на 2019г. взех решение че още веднъж ще подам следващата за молба за детски надбавки. С измененията които се направиха и повдигането на минимума за член от фамилията имах чувството че този път и моето петчленно семейство има шанса за получи заветните 130лв. /детските за три деца/. След като събрах нужните документи отидох с усмивка да си подам молбата. Служителката по този начин общително ме осведоми че съм имала късмет да получа 80% от тази помощ, т.е. 104 лева Казах добре, нека усмихнах се и излязох. Казах си този път няма да се откажа. За страдание всеки се отхвърля и не подава молба тъй като знае че детето или децата му няма да получат нищо от страната тъй като имаме огромни приходи. И да по този начин е всички виждаме един недействителен приход в тези бележки - брутния. На какво съображение би трябвало да се взима този приход с цел да получат нещо и нашите деца!

Днес си получих заповедта ОТКАЗВАМ! Да за следващ път! Обидих се! Да! Обидена съм и ми е болно за всички български фамилии. Работещи родители постоянно мислещи за такси налози сметки заеми и още безчет неща,но не и за най значимото..... За децата си! Да! Защото с цел да можем да им дадем най нужното, ги лишаваме от времето което би трябвало да прекарваме дружно в диалози и игри! Искаме да отглеждаме почтени хора в България, а България желае да ни отпрати...... Жалко е!

Правата в България са за ромите, хората които не желаят, нямат предпочитание за заплащане на налози и осигуровки! За хората които не желаят, не пробват да се образоват, които не желаят да работят тъй като шефа давал малко пари! Декларират приходите нула лева И по какъв начин се изхранват??? Едва ли всичко им пада от небето. Ами по какъв начин? С обири най към този момент. Намерили метода за лесни пари, с които заплащат на точните хора, получават ТЕЛК за това че ги е заболяла главата или корема /източват нашите пари/, децата им след преболедуване на бронхит се диагностицират с астма и получават пенсия с двойни детски! След приемането на всичко това заявяват приходите нула, тъй като това било помощи от страната! Майката на тези деца се устоя с тези пари, детето пораства обикновено и живее естествен живот в обикновено учебно заведение и детско заведение. А майката на детето което е с същинска потребност от помощ ТЕЛК от страната, която не може да работи, тъй като е нужна 24-часова грижа за детето й получава същата сума финансово подкрепяне! Нормално ли е това? Тя е до детето си тъй като то не може да посещава детско заведение или учебно заведение!

Винаги съм възпитала децата си да обичат България! С наслада и горделивост ги чувам когато приказват за Левски, Ботев за богатата ни история за будителите! Обичат спорта и спортуват (също се плаща), вървят на уроци (също се плаща) всичко потребно за тях и развиването им се заплаща!!! Постигнат резултати в образованието си тъй като желаят да получат несъмнено нещо и знаят че би трябвало да дадат! Винаги ще се гордея с тях, както всеки родител с детето си! Всички ние и България се гордеем със своите деца! Но запитвам аз ръководещите, по какъв начин ще се гордеят с децата на България като нямат и грам присъединяване в усъвършенстването на децата си! Ами няма да се гордеят! Просто ще ги изгубят! Ще се гордеят другите страни! България ще се гордее с РОМИТЕ които единствено чакат и не вършат нищо са приоритет, факт! Законите са единствено за тях!. Да им се оказва помощ тъй като живеели под прага на бедността! Болно ми е!

Благодаря на всеки който дочете поста ми!.

"Моля ви от сърце дано да се организираме и да създадем нещо! Нека да желаеме смяна в закона за детските надбавки. Като ще се желае приход то дано да е чистия! Така доста повече деца ще получават! А да не приказваме, че изобщо прихода не би трябвало да се обвързва с детската надбавка! Всяко дете което живее учи и се отглежда в България има право на 40лв. Нищо и никакви пари само че това са техните пари! Мисля, знам и съм сигурна че с общи старания ще създадем нещо. Благодаря ви! ", приключва майката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР