Майка на три деца написа гневно писмо до премиера Бойко

...
Майка на три деца написа гневно писмо до премиера Бойко
Коментари Харесай

Майка на три деца написа гневно писмо до премиера

Майка на три деца написа яростно писмо до премиера Бойко Борисов. Павлина Григорова от град Левски към този момент 5 години се бори с редица тежки болести. Неуредиците, с които всекидневно тя и хората в нейното състояние се сблъскват, я предизвикали да напише гневния текст. В писмото си дамата упорства за преосмисляне на обществената, здравната и интеграционната политики на българската страна, които най-накрая да станат съответни на действителната обществена картина в страната.

Животът на 49-годишната Павлина Григорова се преобърнал, когато преди пет години получила мозъчен инсулт, след който лекарите ѝ разкрили редица съпътстващи болести.
Павлина Григорова: С пареза на лявата страна. Преживях голям брой интервенции, отстранена ми е щитовидната жлеза. Когато има динамичност в болестта и се редуват няколко болести, постанова се всеки месец смяна на курса на лекуване и всичко това, с цел да си жив, всичкото това би трябвало да го платиш, а с цел да го платиш, би трябвало да имаш средства.
В момента дамата получава 238 лв. социанлна пенсия, а разноските по медикаменти, с цел да бъде жива всеки месец, костват 173 лв..
Павлина Григорова: За помощните средства, медицинските произведения е ужасно. Липсата на клинични пътеки - в моя случай липсва клинична пътека за хипофизната жлеза, отводите на здравната каса за избрани лекувания и проучвания да ги заплати.
Последната смяна в наредбата за здравна експертиза, след която са свалени процентите на редките болести, предизвика Павлина да напише яростно писмо до премиера Бойко Борисов.
Павлина Григорова: Искам премиера да разбере, че най-уязвимата част на обществото, това са хората с увреждане, пенсионерите, само че с изключение на гласоподаватели, те са и негови работодатели.
Павлина споделя, че води борбата поради най-малката си щерка, която е принудена да се грижи за нея. Притеснява се, че не може да ѝподсигури обучение и късмет да следва фантазиите си и споделя, че у нас най-потърпевши и отритнати са точно децата на хората с увреждания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР