Майка на петгодишно момченце се бори за живота си. За

...
Майка на петгодишно момченце се бори за живота си. За
Коментари Харесай

Зов за помощ! Майка на 5-годишно дете от Видинско има нужда от нашата подкрепа, за да живее

Майка на петгодишно момченце се бори за живота си. За да оздравее, на Цветанка Иванова са ѝ нужни 100 000 лв.. Предстои ѝ трансплантация на бъбрек в Турция, а донор ще е нейният брачен партньор.
Борбата за живот на Цветанка от видинското село Капитановци продължава към този момент четири години. Бъбрекът ѝ се е сраснал с черния дроб.
„ Вече четвърта година съм с отворена интервенция. След първата съм на хемодиализа – вторник, четвъртък, събота “, добавя майката.
Месеци преди да разбере, че е болна, тя и брачният партньор ѝ осиновяват дете. Оттогава дребното момченце споделя болката на майка си и се моли тя оздравее.
„ Последният път, когато е пристигнал в болничното заведение, аз съм била в кома. Той ме е прегръщал и е казвал: „ Мамо, аз доста те обичам и желая да си дойдеш по-бързо! ”. Този миг ме държи жива - то е толкоз дълго чакано дете и е моят лъч светлина. Професорът от Турция е вторият лъч “, споделя чакащата трансплантация жена.
В Турция предстоят две интервенции на Цветанка. Първата е, с цел да се извадят и двата ѝ бъбрека, а втората - с цел да ѝ се направи трансплантация на нов бъбрек. Парите, нужни за двете интервенции, са непостижими за фамилията. Досега, с помощта на донори, дамата е събрала едвам 18 000 лв..
„ Знам, че моето са бели ядове, че има доста по-болни хора. Ако мога, бих помогнала на всички. Пожелавам на всички да са здрави, а на този, който ми е оказал помощ, най-силно го прегръщам. Искам да пребивавам за сина ми. Искам да видя още от света и да му го покажа и на него “, споделя Цветанка.
Колкото по-бързо се съберат парите, толкоз са по-големи възможностите на дамата да се върне към естествения метод на живот и още веднъж да люлее своя наследник на люлката в парка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР