Майка на две деца оцеля по чудо след тежък пътен

...
Майка на две деца оцеля по чудо след тежък пътен
Коментари Харесай

Лекари от УМБАЛ Св. Анна извършиха уникална лицева операция и спасиха живота на 35-годишна жена

Майка на две деца оцеля по знамение след тежък пътен случай край Костенец.

Състоянието на дамата е било толкоз тежко, че в началото лекарите не са давали вяра за живот. Медиците в Пазарджик обаче избавят потърпевшата, а в столичната болница „ Света Анна” е осъществена и реорганизация на част от лицето ѝ.

35-годишната Марияна пътувала с мъжа и с четиригодишното им дете за Пазарджик, когато изцяло ненадейно – дърво се стоварва върху колата. „ Като се разсъниха, видях брачната половинка си до мен в тежко положение. Колите стопираха, хората се притекоха на помощ. Извикаха пожарна и линейка”, описа пред камерата на БТВ брачният партньор на Марияна – Пламен.

След тежкия удар дамата е откарана в незабавното поделение в Пазарджик. На първо четене контузиите ѝ са несъвместими с живота – тежко повредени са коремът, бъбреците, черният дроб и далакът.

„ След като са я извадили, се открива, че цялата ѝ глава – лицевият скелет, е напряко накълцан. Викат съветник за лицевия скелет – той просто се е тормозил сътрудника най-вероятно, при което той не може нищо друго да направи и се обаждат се персонално на мен. Казах, че аз там не мога да оперирам, тъй като нямам нужната инсталация. Затова споделих по неотложност да я преведат в окръжна болница или „ Св. Анна” – град София. На идващия ден е оперирана, отворена е цялата рана и се открива, че целият междинен лицев етаж – костите, са просто раздробени на дребни парчета”, описа Д-р Жельо Костадинов Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия и оториноларингология, УМБАЛ „ Св. Анна”.

Налага се носът и небцето на потърпевшата да бъдат построени отначало – задача, в която доктор Димов ползва всичките си познания: „ Цяла нощ не съм спал – мислех по какъв начин мога да го събера това нещо. Не съм виждал такова нещо. Аз имам 40 години трудов стаж, не съм виждал такова нещо – толкоз раздробено”.

Въпреки че към момента се намира в реанимация, лекарите дават прогноза, че откакто се възвърне, Марияна още веднъж ще може да води естествен живот. Пламен чака с боязън още веднъж да чуе гласа на жена си. Вече над две седмици той не е разговарял с нея, поради тежкото ѝ положение. Споделя, че първото нещо, което ще ѝ каже е: „ Че се веселя, че е жива”.

И през днешния ден той не може да си изясни какво тъкмо избави брачната половинка му: „ Бързо пристигна кола за спешна помощ, пожарната бързо пристигна, докторите бързо реагираха. Късмет”. Марияна има рожден ден през юли. Семейството се надява, че до тогава тя ще се е прибрала вкъщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР