Майка на 9-годишно момиче с астма, починало от астма, причинена

...
Майка на 9-годишно момиче с астма, починало от астма, причинена
Коментари Харесай

Майка на 9-годишно момиче с астма, починало от астма, причинена от замърсяването на въздуха, съди правителството

Майка на 9-годишно момиче с астма, умряло от астма, породена от замърсяване от трафика, съди държавното управление за обезщетение във Висшия Съд.

Ела Аду-Киси-Дебра от югоизточен Лондон получи съдбовен астматичен припадък през 2013 година, откакто беше изложена на прекалено замърсяване на въздуха. И в едно удивително дело на правосъдния доктор през 2020 година, тя стана първият човек, който е показал замърсяването на въздуха като причина за гибелта при следствие в Обединеното кралство. Това бележи кулминационната точка на дълга борба на майката на Ела, Розамунд Аду-Киси-Дебра, за признание на ролята на замърсяването на въздуха в гибелта на щерка й. Имението на починалата й щерка, върху което госпожа Аду-Киси-Дебра работи като админ, в този момент съди три държавни отдела за обезщетение за „ заболяването и преждевременната гибел на Ела “.

Адвокатите на госпожа Аду-Киси-Дебра споделиха, че случай на телесна щета – „ първият иск от този тип “ – „ не е за пари “, а се концентрира върху „ търсенето на оп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР