Майка на 2-годишно момиченце се нуждае от помощ в борбата

...
Майка на 2-годишно момиченце се нуждае от помощ в борбата
Коментари Харесай

Зов за помощ: Майка на 2-годишно дете с множествена склероза има нужда от средства


Майка на 2-годишно момиченце се нуждае от помощ в битката с множествената склероза.

Михаела желае да продължи с цялостни сили своя наставнически, персонален и професионален път, само че не може, тъй като страда от множествена склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните придвижвания на тялото и води до инвалидизация.

Преди 10 години, когато Михаела е на 25 години, стартира да усеща по какъв начин физически се изтощава прекомерно бързо, залита и постоянно ѝ се вие свят. Търсенето на повода води до поредност неверни диагнози, в това число и анорексия, от каквато тя в никакъв случай не е страдала. Михаела минава през голям брой и най-различни лечения в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които предизвиква това заболяване.



10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които скрито и тайно, болестта нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, стопира я всякога, когато пожелае да вдигне високо с ръце дребното си дете, да се затича след него.

Упражняването на специалността ѝ става също мъчно, тъй като няма по какъв начин да си фотограф и ръцете ти да треперят всякога, когато искаш да направиш съвършения кадър.

Терапията, която не просто може да стопира заболяването, а и да усъвършенства положението на Михаела, се назовава HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя съставлява композиция от химиотерапия и трансплантация на лични стволови кафези, чиято роля е да построи отначало имунната ѝ система.

За нея обаче са нужни 47 000 евро, а тази сума е непостижима за фамилията на Михаела. Затова има потребност от помощ, с цел да може тя да продължи лекуването си в чужбина. Стойността на тази намеса дава вяра за един по-нормален живот, без болежка и непреодолими ограничавания. Михаела има получена оферта за лекуване в Москва.

Кутии за дарения са сложени и на няколко места в София:



Ако имате предпочитание и опция да помогнете на Михаела, можете да го извършите, като дарите средства. Ето и данни на сметката:

IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР