Майка му му давала храна,докато МВР го издирвалоМВР проверява всички,

...
Майка му му давала храна,докато МВР го издирвалоМВР проверява всички,
Коментари Харесай

Търсят помагачи на арестувания за убийство на дете Мартин, ще ги обвинят в укривателство

Майка му му давала храна,

до момента в който Министерство на вътрешните работи го издирвало

Министерство на вътрешните работи ревизира всички, които са знаели, че Мартин Трифонов е изнасилил и умъртвил 7-годишно момиченце и са му помагали. Те може да се снабдят с обвиняване за укриването му. Засега е известно, че родителите на 21-годишния ром са знаели какво е направил. Майка му е помогнала да си събере багажа, преди да избяга в гората над село Сотиря. Приготвяла е и му е давала храна, до момента в който Министерство на вътрешните работи го е издирвало. Тя обаче е родственик и в случай че откаже да даде показания, ще се размине с обвиняване.

В събота на Трифонов бяха повдигнати три обвинявания – за блудничество с малолетно лице, за обезчестяване на малолетно лице и за ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен метод на малолетно лице. От Окръжната прокуратура в Сливен оповестиха, че ще преглеждат мярката за неотклонение на Мартин в понеделник.

Това не е първото обвиняване за блудничество, което прокуратурата повдига на Мартин Трифонов. Той е изтърпявал присъда по това обвиняване в пандиза в Бургас. По неофициална информация там той е бил полово измъчван.

Мартин Трифонов – хипотетичният палач на 7- годишната Криси в село Сотиря, остава в болничното заведение в Сливен, под защита. На този стадий от прокуратурата показват, че

арестуваният

не е дал

пояснение

Мотивите за осъществяването на бруталното закононарушение също остават неразбираеми.

Малко след ареста на мъжа хората в селото не престават да недоумяват по какъв начин човек без психологични болести и без да е използвал алкохол и опиати, каквито данни разпространиха от Министерство на вътрешните работи, може да посегне на дете.

“Ще отнеме много време, до момента в който хората в селото се успокоят. Писмени тъжби против Мартин не сме получавали. Когато има напрежение, би трябвало да се написа до кмета и да се звъни на 112. Когато се подаде сигнал на незабавния телефон, тогава може да се вземе под внимание и органите на реда да си свършат работата ”, разяснява кметът на селото Димчо Георгиев.

Оказва се, че до момента в който Министерство на вътрешните работи го търси над 10 часа, много хора от село Сотиря са го видели. Той е обикалял в местността Каменка, която е на 6 км от селото.

“Видях го, беше при мен. Той пристигна у нас и му дадох да се нахрани. Понеже е безпаричен, взех решение да направя положително. Всичко това се случи към 14 ч. Не знаех, за случилото се. Ако бях наясно, щях да го хвана ”, изясни негова позната.

“Ударих го 2-3 пъти и го вързах за едната ръка с въже. Успя да избяга обаче, подгоних го, само че не можах да го настигна. Тогава се обадих на полицията ”, описа Ганчо.

Хората в Сотиря се гневят, че Мартин може

да признае

виновността си и

присъдата му

да бъде

понижена

с 1/3. Според шефа на Държавната психиатрична болница доктор Цветеслава Гълъбова са нужни незабавни законодателни ограничения такава опция да не съществува при такова закононарушение.

“Предпочитам с моите налози да го отглеждаме до живот в пандиза, в сравнение с да излезе след 20 година Тогава ще е същият, единствено че по-усъвършенстван ”, изясни тя.

Заради гибелта на Криси кметът на Сливен Стефан Радев разгласи

19 август за

ден на печал

Пред околните кметът на Сливен е поел ангажимент общината да поеме разноските по погребението, което ще бъде идната седмица. “Очаквам и имам вяра, че причинителят на това зверско закононарушение ще бъде осъден с цялата суровост на закона ”, показва Радев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР