Майка, която се „отказала“ от опитите за още деца, след

...
Майка, която се „отказала“ от опитите за още деца, след
Коментари Харесай

Жена, с 5% шанс да зачене, забременя два пъти за една седмица 


Майка, която се „ отказала “ от опитите за още деца, откакто й споделили, че има единствено 5% късмет да зачене, е забременяла два пъти за една седмица.

Алина Лука от Бектън, Източен Лондон, постоянно е мечтала да има огромно семейство, само че възможностите й са възпрепятствани от незадоволително дейна щитовидна жлеза. След две години опити за второ дете с колегата Рик Кармеа, тя взема решение да се откаже.

Но месец по-късно 30-годишната жена схваща, че е бременна и по време на 12-седмичното си сканиране открива, че в действителност чака две бебета - които са били заченати с разлика от седмица, предава Daily Mail.

Невероятно рядкото събитие е известно като суперфетация и е когато по време на първична бременност настъпи втора, нова бременност - единствено дни или седмици след първата.

Поразителна фотография демонстрира, че коремът на майката на три деца е значителен, до момента в който е бременна с близнаци.

Г-жа Лука има вяра, че прекарването й не е нищо друго с изключение на „ знамение “, като се има поради, че се е молила единствено за още едно дете и в последна сметка е родила двете си дъщери Ели и Мили Кармеа през март.

Суперфетацията се случва, когато яйцеклетката се оплоди от сперма и се вгради в утробата за повторно единствено дни или седмици откакто процесът се е случил за първи път. Среща се извънредно рядко, като единствено няколко случая са докладвани в здравната литература. Лекарите са разпознали суперфетация в Обединеното кралство, Италия и Канада.

Суперфетацията е сложна за диагностициране, защото съществуването на два плода в утробата нормално се приема за близнаци. Основната характерност на суперфетацията е, че двата плода порастват с разнообразни темпове.

Бебетата, родени посредством суперфетация, постоянно се смятат за близнаци, защото постоянно се раждат в един и същи ден. Официално обаче те не са близнаци.

Близнаците са или идентични - когато една яйцеклетка се раздели на две след оплождане - или неидентични, когато две обособени яйцеклетки се освобождават от яйчника едновременно, се оплождат от разнообразни сперматозоиди и се вграждат в утробата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР