Майка и син останаха на улицата, след като пожар изпепели

...
Майка и син останаха на улицата, след като пожар изпепели
Коментари Харесай

Абитуриент и майка му останаха без дом

Майка и наследник останаха на улицата, откакто пожар изпепели до основи дома им в мездренското село Елисейна. Инцидентът станал точно на Цветница. Сега дамата и момчето, на което единствено след месец му следва бал, са приютени у съседи и не знаят по какъв начин ще се оправят отсега нататък.

Пламъците почернили цветницата на Росица Стоянова и 18-годишния й наследник. Събрали се с другари за празника, когато от съседи разбрали, че къщата им гори. Росица не повярвала, помислила, че е първоаприлска смешка, оповестява бТВ.

Когато видяла страшната панорама, на майката й прилошало, наложило се да викат кола за спешна помощ. Пожарникарите не съумели да спасят дома. Жената, която работи към кметството и получава 106 лв. помощи и детски, се чуди по какъв начин ще поправи вредите.

Междувременно синът й се прибира от пробна матура по литература от учебното заведение в прилежащо село. Смята, че се е справил „ почти добре”.

„ Объркан съм, покруса, в този момент за къщата ли да мисля, за учебно заведение ли, за бал ли да мисля, аз тук съм от бебе, тук съм си привикнал. Стара къща беше, само че вършеше работа”, споделя момчето. От стаята му нищо не е от станало, даже облеклата на гърба му са дарени от положителни хора, а маратонките – купени на вересия от магазина. Изгорели и парите, които спечелил като строител в Своге.

Двамата в този момент спят в каруца, с цел да пазят най-малко железата, останали от руините.

„ Ще помогнем с ресурсите, които имаме, ще разчистим терена, ще се опитаме да осигурим краткотрайно жилище посредством доставка на фургон, ще създадем всичко този печален отпечатък от Цветница по Великден да наподобява по друг начин”, дава обещание мездренският кмет Генади Събков.

Освен от Община Мездра, на фамилията подават ръка и от Националното съдружие на сираците в България. „ Разговарял съм със притежател на цех в Плевен, който незабавно откликва на молбата ми за помощ да обезпечи костюм за зрелостника, както и обувки от една компания в България, настрана притежател на компания за матраци откликва да обезпечи такива, и към този момент сме в договаряния с дърводелски компании, които пък да произведат и мебели”, изяснява ръководителят на организацията Слави Михайлов.

Търговец на строителни материали от Мездра също ще помогне.

Тихомир е безапелационен: „ Ако има някой да даде материали, ще стартира да си строя, няма да очаквам наготово никой”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР