Майка и син, които родом са от Узбекистан, но от

...
Майка и син, които родом са от Узбекистан, но от
Коментари Харесай

Семейство от Узбекистан живее от 22 г. в България, сега го депортират

Майка и наследник, които родом са от Узбекистан, само че от 22 години живеят в България, са застрашени от депортация. 

За случая на фамилията, което живее във Врачеш, описа сайта  

Марина и нейният наследник Данил Кулагини идват в страната ни през 2002 година Те не съумяват да се записват като бежанци и са с туристическа виза. Докато делото им се гледа през идващите 3 години, имам бг документи, по-късно са им отнети. По-късно Марина се дами и ражда щерка си Йоана. Като родена у нас и е българска гражданка. Данил обаче съумява да приключи 12 клас, само че не може да се яви на матури без документи. 

Сагата се заплита в допълнение от проблеми сред родителите. Стига се и до арести на майката и сина, по сигнал от пастрока на момчето. 

На 14 февруари Данил е извикан в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - София, където се подписва за издаване на пътен документ от узбекистанското посолство в Турция за връщането му в Узбекистан. 

" Вярваме тези заповеди да бъдат анулирани! Но даже тогава, за Данил и Марина липсва законов ред, по който да бъдат легализирани в България. Това ще е допустимо единствено, в случай че закона се добави ", безапелационни са от „ Център за правна помощ – Глас в България “, които се занимават със случая. 

Можете да  ги подкрепите на уеб страницата peticiq.com.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР