Майка и малкото й дете бяха нападнати от бездомни кучета

...
Майка и малкото й дете бяха нападнати от бездомни кучета
Коментари Харесай

Бездомни кучета нападнаха майка и малкото и дете в Крумовград

Майка и дребното й дете бяха нападнати от бездомни кучета в Крумовград.
Прочетете още
„ Глутницата ни атакува тъкмо пред дома ми. Водех щерка ми на детска градина. Глутницата се насочи към нас. Изплаших се и започнах да крещя. Те скочиха върху мен, аз паднах, а те ме хапеха. Изпуснах щерка ми, която държах на ръцете си и тя падна на земята “, описа потърпевшата майка Мариям Мехмед пред БТВ.

Жената уточни, че щерка ѝ първа е видяла глутницата.  „ Хората, които бяха в близост се стекоха да ми оказват помощ “,

По думите й били към 4-5 кучета. Животните били непрекъснато в центъра на града, само че до в този момент не проявявали експанзия. „ Не съм ги предизвиквала. Те лаеха, само че аз не им обърнах внимание, тъй като всяка заран е по този начин “, сподели потърпевшата.„ Вече дружно водим щерка ни на ясла. Жена ми в този момент не може да кара кола поради пострадванията от ухапания по краката “, описа брачният партньор на потърпевшата Самет Махмед.

„ Самото дете е уплашено и когато види куче бяга “, добави той.

„ След като бе подаден сигнал в общината, група потегли към региона. Хванато е едно куче. Установено, че не е нападателно. Другите кучета не са открито към момента “, сподели ветеринарния доктор Коста Батков.

„ Регистрирани са към 150 кучета. За бездомните няма статистика, само че от февруари имаме хванати и кастрирани повече от 90 кучета. Няма други сигнали за нападателно кучета “, съобщи секретарят на община Крумовград Фахри Местан.

По думите му има екипи, които вършат периодически обходи на общината, за бездомни животи. Той уточни, че животните се хващат, кастрират и по-късно пускат на независимост.

„ Не съм умерено. Аз не мога сама да изляза от нас и още дълго няма да мога. Този проблем би трябвало да се реши. Кастрирането и стартирането назад по места не е решение на казуса “, сподели най-после потърпевшата майка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР