Майка и дете пропаднаха в дълбока шахта с вода в

...
Майка и дете пропаднаха в дълбока шахта с вода в
Коментари Харесай

ВВС спасиха живота на дете и майка, паднали в шахта

Майка и дете пропаднаха в дълбока шахта с вода в гр. Долна Митрополия, само че военнослужещи от Военновъздушните сили са съумели да ги спасят, оповестиха от Военновъздушни сили на фейсбук страницата си.

Инцидентът е станал на 31 май в центъра на гр. Долна Митрополия. Първо в дълбока ВиК шахта, цялостна с вода, пада детето. В опит да го извади, майката също пада в шахтата. В непосредственост до мястото са военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев, които отиват да оказват помощ незабавно щом чуват крясъци за помощ от очевидци на случая.

" В комплицираната обстановка военнослужещите съумяват да работят оптимално бързо, съответно и уверено, и съумяват да спасят детето. Едва откакто го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала над водата. С огромни старания военнослужещите съумяват да извадят от шахтата и дамата ", описват от Военновъздушни сили.

" Уплашени, само че живи и невредими потърпевшите са били откарани за обзор в гр. Плевен. На мястото на случая госпожа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала признателност на военнослужещите за бързата им, съответна и животоспасяваща реакция ", пишат още от Военновъздушните сили.

Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се образоват в курс за придобиване на военна подготовка " Младши сержант – първи модул ".

" Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, подхванатите бързи и съответни дейности. Благодарение на тяхната увереност и непреклонност в тази сериозна обстановка, този трагичен случай приключи с добър край и два човешки живота бяха избавени ", пишат още от Военновъздушни сили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР