Майка и дъщеря от Велико Търново са останали без работа

...
Майка и дъщеря от Велико Търново са останали без работа
Коментари Харесай

Майка и дъщеря от Търново бедстват в Гърция ВИДЕО

Майка и щерка от Велико Търново са останали без работа и пари в Гърция. Двете дами търсят положителни хора, които да им оказват помощ с 200 евро, с цел да се приберат вкъщи, оповестява bgonair.bg.

От 26 години Генка Кушева живее и работи в Гърция. Дошла в южната ни съседка, с цел да търси по-добро прехранване за фамилията си.

"Дойдох в тази страна заради чисто стопански аргументи. В България съм работила като публицист, издавахме първия частен вестник в Североизточна България ", описа дамата.

Заради затруднения на онкологично заболяване обаче, Генка остава без работа и средства за прехрана. Претърпява и две интервенции.

"Дъщеря ми пристигна за втората интервенция, тъй като бях безусловно сама. Оперирах се и излезе недоброкачествен рак, който може да даде разсейки ", показа тя.

Дъщерята на Генка, която отишла в Атина, с цел да бъде до майка си, правила многократни опити да си откри работа. Заради наложения локдаун това се оказало невероятно. Сега двете дами нямат средства да се приберат в България и са изправени пред действителна заплаха да останат на улицата.

"Билетът до България, в случай че се пътува с рейс до Велико Търново, е 98 евро на човек ", уточни Генка.

Освен пари за билет, дамата би трябвало да си извади и краткотраен паспорт, с който да се прибере в България. Личната ѝ карта изтекла, защото поради болестта интервенциите и локдауна не съумяла да я възобнови.

Тя и щерка ѝ се надяват да се намерят положителни хора, които да им оказват помощ в тежката обстановка, в която са изпаднали.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР