Майка и 16-годишната й дъщеря обикаляли два дни плажните ивици

...
Майка и 16-годишната й дъщеря обикаляли два дни плажните ивици
Коментари Харесай

Достъпни ли са родните плажове за хората с увреждания? Табели има, пътеки до морето – не

Майка и 16-годишната й щерка обикаляли два дни плажните линии в Равда и Слънчев бряг, с цел да открият пътека и обособено място за хора с увреждания. Въпреки табелите, сочещи, че плажовете са налични за всички, двете не разкрили метод да стигнат до морето.

Красимира Димитрова и щерка й Виолета, която от години е в инвалидна количка, пристигнали за няколко дни в Слънчев бряг с вярата, че там ще открият комфортен за отмора плаж, по този начин, както беше оповестено при започване на сезона от Министерството на туризма.

След дълго циркулиране видели знак, посочващ пътека за хора с увреждания към Централния плаж. Още при започване на алеята обаче зародил проблем – имало високо ходило. Красимира и Виолета го преодолели, само че вярата им да стигнат до водата угаснала. Пътеката свършва на 40 метра от водата.

Управителят на заведението, пред което свършва пътеката за инвалидни колички, изясни пред Нова телевизия, че има специфична зона с чадъри и шезлонги за хора с увреждания. Любомир Стефанов обаче не съумя да
За да няма такива обстановки и идващото лято, в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще бъдат заложени промени. Една от тях ще бъде да се посочи какво е " налична среда " за хора с увреждания на морския бряг.

В закона щели да бъдат заложени и санкции за стопаните на плажни линии, които не обезпечават достъп за хората с увреждания.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР