Майк Помпейо Майк Помпейо, бившият директор на ЦРУ, който беше

...
Майк Помпейо Майк Помпейо, бившият директор на ЦРУ, който беше
Коментари Харесай

Майк Помпейо ще заяви, че Русия е агресивна, но дипломацията трябва да продължи


Майк Помпейо

Майк Помпейо, някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, който беше номиниран за държавен секретар на Съединени американски щати, ще съобщи в четвъртък на чуване в Сената, че годините на мека американска политика към Русия са завършили, съобщи Асошиейтед прес.

Помпейо ще се постарае да покаже ясно разликите с предшественика си Рекс Тилърсън, обещавайки да поддържа демокрацията и човешките права, както и да запълни незаетите места в Държавния департамент, които съгласно него деморализират чиновниците.

Подготвените бележки на Помпейо демонстрират, че той ще порицае Русия за нападателни дейности и ще подчертае, че администрацията на президента Доналд Тръмп я счита за заплаха за Съединени американски щати. Той обаче ще съобщи също, че дипломатическите старания за работа с Москва би трябвало да продължат, без значение от компликациите, отбелязва АП, която е получила достъп до фрагменти от речта му.

Помпейо ще подчертае също, че Съединени американски щати са длъжни да играят лидерска роля на международната сцена, макар обещанието на Тръмп да сложи Америка преди всичко. " Ако ние не оглавим апелите за народна власт, разцвет и човешки права по света, кой ще го направи? ", ще попита Помпейо. " Никоя друга страна не разполага със същата композиция от въздействие и правила ", възнамерява да подчертае някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Изявленията на Помпейо пред Сенатската комисия по външни работи през днешния ден ще бъдат първия късмет за конгресмените и обществеността да чуят персонално от него какъв дипломатически метод има намерение да употребява, в случай че номинацията му за държавен секретар бъде доказана.

Възгледите му по световни въпроси са добре известни, тъй като беше разпитван в детайли преди назначението си за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. Сенатори от Демократическата партия обаче се усъмниха дали някогашният офицер от Сухопътните войски е подобаващ за първи посланик на Съединени американски щати, поради войнствените си изказвания и предходни изявления за малцинствата.

Самият Помпейо ще съобщи, че " малко на брой се ужасяват от войната повече, в сравнение с тези от нас, които са носили униформа ". " Войната е постоянно последното средство ", счита да изтъкне той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР