Майк Помпео съобщи, че ще направи първата визита на държавен

...
Майк Помпео съобщи, че ще направи първата визита на държавен
Коментари Харесай

Помпео с безпрецедентно посещение на окупираните Голански възвишения от Израел

Майк Помпео заяви, че ще направи първата аудиенция на държавен секретар на Съединени американски щати на окупираните от Израел Голански възвишения , откакто дефинира пропалестинското придвижване BDS за антисемитски " рак ", осведоми Агенция Франс Прес.

Миналата година администрацията на президента Доналд Тръмп , който еврейската страна завладя от Сирия по време на Шестдневната война през 1967 година

" Днес ще имам шанса да посетя Голанските възвишения ", сподели Помпео по време на конференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

" Простото признание на това като част от Израел.. .бе решение на президента Тръмп, което е исторически значимо и просто признава действителността ", добави той.

Помпео заяви още, че Вашингтон ще предприеме ограничения против акцията Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), която се пробва да изолира Израел поради отношението към палестинците.

Вашингтон ще " преглежда световната антиизраелска акция BDS като антисемитска ", акцентира държавният секретар.

Незабавно ще предприемем дейности за определяне на организации, които са свързани с BDS и ще оттеглим поддръжката на държавното управление за такива групи. Ще застанем до всички други страни, които признават придвижването BDS за рак, посочи той.

Израел гледа на BDS като стратегическа опасност и от дълго време го упреква в антисемитизъм.

Активисти отхвърлят обвиняванията и съпоставят протеста за икономическа изолираност, който приключи апартейда в ЮАР.

Израел одобри закон през 2017 година, който постанова възбрана на чужденци, които поддържат връзки с BDS.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР