Майк Пиколо е 45-гоздишен финансов съветник от Рамзи, Ню Джърси.

...
Майк Пиколо е 45-гоздишен финансов съветник от Рамзи, Ню Джърси.
Коментари Харесай

В САЩ купуват BMW i3 на изплащане за само $112

Майк Пиколо е 45-гоздишен финансов консултант от Рамзи, Ню Джърси. Същият е повече от заинтригуван от опцията да закупиш BMW i3 с месечна вноска от $54.

“Автомобилът коства $50 000. Как ще го вземеш за $50? iPhone-ите даже не костват $50 месечно!”, пита Пиколо, само че на уеб страницата Leasehackr има тъкмо такава оферта. Офертата може да видите ТУК. Оказва се, че тя не е заблуждаваща.

В момента автомобилните производители оферират допустимо „ най-изпилената” цена за електрическите си модели. В допълнение на това част от страните (в случая щатите) дават дотации при покупката на подобен автомобил. От офертата излиза наяве, че всички отстъпки и дотации се равняват на $13 000. Но това към момента не е задоволително американците да повярват всеобщо в този вид задвижване. Очакванията са продажбите на колите, задвижвани с акумулатори, да порастват в пъти през идващите години, само че през 2017 година в Съединени американски щати делът им е 0,6%. В момента в страната се оферират единствено 18 електрически модела.

Към момента GM гуми по $9000 от продажбата на всеки Chevrolet Bolt, до момента в който при електрическата версия на Fiat 500 тази цифра е умопомрачителните $20 000. Не инцидентно преди време Серджо Маркиони, шефът на FCA, прикани хората да купуват всичко друго, само че не и елекрически Fiat 500. Излишно е да загатваме Tesla, само че ще отбележим обстоятелството, че компанията изгуби $2 милиарда единствено предходната година.

Тази динамичност на пазара е доходоносна за клиентите. Особено в тази ситуация с BMW i3. Моделът страда в Съединени американски щати, където през предходната година са продадени единствено 6276 бройки, което е спад от 17% по отношение на 2016 година

Пиколо е почитател на електрическите коли. Той купува първото BMW i3 през 2014 година, а по-късно прибавя и Tesla в гаража си. Сега се усеща много ощетен, защото за първото i3 е плащал по $500 месечно.

Когато купуваш автомобил на лизинг, действително плащаш на автомобилната компания за обезценката на колата в течение на лизинговия контракт, разграничено на месечни вноски. Често фирмите усилват обезценката, с цел да понижат месечната вноска и да ти продадат електрическия автомобил Всичко това вършат за своя сметка, защото ще са мощно затруднени за продадат колата на действителната й пазарна цена.

Това е изключително рискована игра с електрическите автомобили, защото при тях обезценката е доста висока. От шест разнообразни електрическия автомобил и плъг-ин хибриди, продавани през март в Съединени американски щати, i3 е с най-ниската планирана остатъчна стойност: едвам 27% от истинската цена след три години, споделят данните на анализатора ALG.

Лизингът от $54 на месец, който може да видите на уеб страницата Leasehackr, доказан от Bloomberg News, е извънреден образец за сходна игра. Дан Ким, другар на Пиколо, е индивидът, разкрил офертата при BMW of Oyster Bay, дилър на марката на Лонг Айлънд, Ню Йорк. Ким твърди, че до договорка се е стигнало след спорене с дилъра.

В последна сметка са постигнали съглашение за месечна вноска от $112 (за 2 години), което е под цената на месечна карта за метрото в Ню Йорк. Не е зле за автомобил, който с всички екстри се продава по ценова листа за $51 695.

Пиколо и Ким описват по какъв начин са се спазарили.

За начало желаят 14% отстъпка от цената по оферта, получават 13%. Тъй като Пилоко към този момент е притежател на BMW, получава $2000 отстъпка за предан клиент, като получава още $500 надолу от BMW поради работата си. Към това се прибавят федерални дотации от $7500, които BMW вади от цената. Ню Джърси има свои облекчение за покупка на електрически автомобил, настрана $2000 кеш отстъпки и $1000 отстъпка, че Пиколо е посетил промоционално събитие на BMW.

Първоначалната вноска за автомобилът е $2700, защото той си го поръчва с по-големи гуми.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР