Майк Пенс иска да увери донорите, че ще се класира за дебатите на RNC

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс се опита да увери основните дарители
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент Майк Пенс се опита да увери основните дарители на кампанията по време на разговор в Zoom в сряда следобед, че ще се класира за етапа на дебатите на Републиканския национален комитет след три седмици, докато се бори да достигне прага за дарение.

„Все още не сме стигнали“, призна Пенс по време на разговора с около 50 дарители. „Дори 1 долар от приятели или възрастни членове на семейството ще ни помогне да постигнем тази цел малко по-бързо.“

За да се класират за първия дебат, който предстои на 23 август, кандидатите, които се борят за президентските избори на Републиканската партия номинацията трябва да отговаря на изискванията за набиране на средства и анкети, като регистрира поне 1% подкрепа в три национални анкети или 1% в две национални анкети и в две ранни анкети в отделни държави, които са признати от RNC.

Дъг Бургум, бивш Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи, предприемачът Вивек Рамасвами и бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли са изпълнили изискванията, въпреки че Тръмп не е потвърдил дали планира да участва.

Екипът на Пенс също е уверен, че неговият голямото количество дарения ще го класира за втория дебат на 27 септември в Президентската библиотека на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния. RNC повиши значително квалификациите за това влизане, изисквайки поне 50 000 уникални донора.

Кандидатите трябва също така да подпишат обещание, с което се ангажират да подкрепят евентуалния кандидат от Републиканската партия и се съгласяват да не участват в дебати, които не са санкционирани от RNC.

По време на разговора с поддръжници, Пенс се обърна и към последното обвинение срещу бившия си съотборник и настоящ съперник Доналд Тръмп. Тръмп беше обвинен във вторник по четири федерални обвинения, свързани с предполагаеми опити за отмяна на изборите през 2020 г.

„По Божията милост в онзи трагичен ден на 6 януари знам, че изпълних дълга си съгласно конституцията и законите на тази страна“, каза Пенс. „Днес отново казах, че президентът Тръмп греши, когато поиска да го поставя над моята клетва пред Конституцията. Никога няма да се колебая в това.“

„Всеки, който превъзхожда конституцията, никога не трябва да бъде президент“, каза Пенс и добави, че се надява „да не се стигне дотук“.

Последното обвинение на Тръмп разделя съперниците му за номинацията на Републиканската партия през 2024 г. Обвинението на Тръмп описва Пенс като решаваща фигура в случая на специалния прокурор

Пенс каза на донорите, че има „истински различия“ с Тръмп и други на сцената на дебата, включително подкрепата му за изпращане на военна помощ на Украйна на фона на инвазията на Русия и това, което Пенс нарече „реформи на здравия разум на правата за по-младите американци“.

„Позицията на Доналд Тръмп е идентична с тази на Джо Байдън; той дори няма да говори за разумни реформи на социалното осигуряване и медицинското обслужване за по-младите американци и честно казано, относно правото на живот“, каза Пенс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР