Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, наскоро обсъди как

...
Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, наскоро обсъди как
Коментари Харесай

Биткойн претърпява промяна на парадигмата на фона на банковата криза

Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, неотдавна разиска по какъв начин неотдавнашните банкови банкрути в Съединени американски щати трансформират метода, по който вложителите гледат на Биткойн (BTC).

Той счита, че заради тези банкови банкрути от ден на ден вложители евентуално ще стартират да гледат на Биткойн като на скъп различен актив отвън обичайна парична система.

По време на предаване онлайн със Скот Мелкер Макглоун изрази убеждението си, че вследствие на рецесията следим фундаментална смяна на парадигмата на пазара. Той предвижда, че дружелюбните вложители ще стартират да купуват актива по време на спадове и да понижават притежанията си по време на покачвания. Това е забележителна разлика от предишното, когато вложителите нормално продаваха своите притежания на BTC по време на пазарни спадове.

Макглоун твърди, че опасенията за инфлация и евентуалната криза ще лимитират ликвидността, което ще накара Биткойн, облигациите и златото да станат по-търсени активи.

Той допуска, че ще имаме друго развиване от това в предишното, когато държавните управления инжектираха големи количества ликвидност на пазара, с цел да подтикват икономическия напредък. Вместо това той има вяра, че хората ще бъдат по-предпазливи и ще влагат в активи, които имат податливост да резервират цената си по време на икономическа неустановеност.

По-специално Макглоун счита, че Биткойн, облигациите и златото ще бъдат някои от активите, които хората ще търсят да купуват по време на спадове. Тези активи оферират равнище на непоклатимост, което не се реализира при други по-рискови активи като акциите. Той твърди, че сега се намираме в друга среда за американските акции и че вложителите би трябвало да бъдат по-предпазливи със средствата си.

Въпреки това Макглоун също по този начин счита, че би трябвало да преминем през рецесията, преди да се замислим за рискови активи като акциите. Според кривата на доходността вероятността за криза е била най-висока в историята единствено преди две седмици. Това значи, че вложителите би трябвало да бъдат внимателни и да се съсредоточат върху активи, които евентуално ще запазят цената си по време на икономическа неустановеност.




В резюме, Майк Макглоун счита, че неотдавнашните банкови банкрути в Съединени американски щати трансформират метода, по който вложителите гледат на Биткойн. Той предвижда, че от ден на ден вложители ще стартират да гледат на облигациите и на златото и на BTC като на скъпи различни активи отвън обичайна парична система.

Тези активи оферират непоклатимост и е евентуално да запазят цената си по време на икономическа неустановеност, което ги прави добър капиталов вид по време на криза. Според него вложителите би трябвало да бъдат внимателни и да се съсредоточат върху тези активи, преди да обмислят по-рискови активи като акции.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР