Майк Макглоун, старши макростратег на Bloomberg Intelligence, изрази загриженост относно

...
Майк Макглоун, старши макростратег на Bloomberg Intelligence, изрази загриженост относно
Коментари Харесай

Опасност от катастрофален срив за Биткойн според анализатор на Bloomberg

Майк Макглоун, старши макростратег на Bloomberg Intelligence, изрази угриженост по отношение на опцията Биткойн (BTC) да претърпи забележителен спад на цената, сходен на този през 2020 година

Макглоун, обръщайки се към своите почитатели в Twitter уточни, че Биткойн е поскъпнал близо четири пъти, откогато Федералният запас стартира нападателно да уголемява паричното предложение по време на провокирания от Коронавирус пазарен срив.

Анализаторът допуска, че с намаляването на ликвидността и повишението на лихвените проценти има действителен късмет Биткойн да се върне към първичната си точка на рали към $7,000.

Това евентуално намаляване би представлявало забележителен спад от почти 75% от настоящата цена на Биткойн, която е към $27,000 все още на писане на публикацията.

Макглоун показа:

.

По време на изявление със Скот Мелкер МакГлоун смекчи концепцията, че Биткойн може да служи като безрисков актив като златото при актуалните финансови условия. Той счита, че Биткойн може да се смята за безрисков актив едвам откакто покаже по-значително отклоняване от акциите.

Според него златото несъмнено е безрисков актив. Той показа, че остава доста бичи надъхан към златото и ненапълно към Биткойн. Проблемът, който има, е, че всички рискови активи са се намалили предходната година, както и през тази година.

Макглоун акцентира, че би трябвало да се обърне внимание, че S&P 500 в действителност пада с 20% и може би ще се намали до $3,000 като медта, а Биткойн няма да направи ново дъно.

Разглеждайки обстоятелствата за Биткойн той показа, че тъкмо преди солидното изпомпване на ликвидност през 2020 година, през 2019 година междинната цена на Биткойн е била $7,000.

Макглоун напомни, че се още имаме прочут риск от превръщане на междинната стойност и по тази причина показа, че не би трябвало да се заемат позиции в никакви рискови активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР