Майк Макглоун, макро стратегът на Bloomberg Intelligence, изрази опасения за

...
Майк Макглоун, макро стратегът на Bloomberg Intelligence, изрази опасения за
Коментари Харесай

Експерт прогнозира рецесия в САЩ и корекция на Биткойн

Майк Макглоун, макро стратегът на Bloomberg Intelligence, изрази опасения за идна рецесия на ликвидността, която може да насочи стопанската система към криза и да провокира промяна на пазара на Биткойн (BTC).

По време на скорошен разговор с криптовалутния инфлуенсър Скот Мелкер, Макглоун показа мнението си, че Федералният запас е подготвен да поддържа внимателна позиция през останалата част на 2023 година в отговор на инфлацията. Според Макглоун този метод може да способства за стесняване на активите с рискова експозиция, в това число Биткойн .

Макглоун изрази учудването си от преобладаващите условия, като ги характеризира като невиждано евакуиране на ликвидност след интервал на забележителен приток. Той акцентира смисъла на данните за мотивиране на своя разбор.

От позиция на Макглоун някои икономисти са преразгледали прогнозите си по отношение на времето на евентуална криза в Съединени американски щати заради настойчивото повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас. Докато забележителен брой от тях в началото предвиждаха по-ранна криза, в този момент тези икономисти чакат тя да се материализира до края на годината.

Макглоун изясни тази евентуална криза с последствията от нарасналите лихвени проценти, които могат да повлияят върху намаляването на доходността на облигациите и цената на финансовите пазари.

Като направи исторически аналогии, Макглоун уточни случаи от предишното, като да вземем за пример 20-те години на предишния век, когато е бил генериран несъразмерен остатък от ликвидност, довел до непредвидени последствия.

Той подчертава върху актуалните негативни стойности на паричното предложение и годишния показател на индустриалните цени (PPI) по отношение на продължаващото повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас. Макглоун акцентира още, че тези фактори ще обхванат в стопанската система, като няма индикации Фед да промени траекторията си.

Предвиждайки идния сюжет, Макглоун предвижда, че откакто фондовият пазар претърпи спад, други индикатори като доходността на облигациите евентуално ще отразят наклонността. Той посочи, че главният въпрос е какво ще спре тази низходяща серпантина. Въпреки че някои икономисти признаха незначителни грешки в предходните си прогнози, те не престават да поддържат прогнозата си за криза до края на годината.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР