Майк Линч беше смятан за британския Бил Гейтс. Този технологичен

...
Майк Линч беше смятан за британския Бил Гейтс. Този технологичен
Коментари Харесай

От богатство до затвор? Възходът и падението на британския Бил Гейтс

Майк Линч беше считан за английския Бил Гейтс. Този софтуерен магнат, който сътвори софтуерен колос и го продаде на Hewlett-Packard, прекара последните 10 месеца с електронна гривна, завързана на глезена му, и двама въоръжени пазачи, които следиха всяко негово придвижване. От тази седмица той ще води сложна борба за свободата си, защото рискува да отиде в пандиза за идващите 25 години, написа.

Линч основава Autonomy през 1996 година Компанията създава програмен продукт, който може да извлича информация от неструктурирани източници като телефонни позвънявания, имейли и видеоклипове. 

Когато беше продадена на HP през 2011 година, Autonomy беше най-голямата софтуерна компания във Англия. И защото тогава HP беше известна най-вече като компания за софтуерен хардуер, придобиването на Autonomy беше показано на Wall Street като голяма договорка за бъдещето на американския колос. Това беше опция за нашарване на дейностите и разширение на софтуера.

Но година по-късно HP отписа 8,8 милиарда $ от цената на Autonomy и съобщи, че е била излъгана да заплати повече, в сравнение с си коства.

Обвиненията в машинация са изненадващо развиване в персоналната история на предприемач, който в миналото е бил гордостта на Англия. Autonomy е ослепителен образец на софтуерната сцена в Обединеното кралство, като самият Линч е награден с влиятелния Орден на Британската империя за заслуги към бизнеса през 2006 година През 2011 година той е назначен в Съвета за просвета и технологии на тогавашния министър-председател Дейвид Камерън, до момента в който служи в борда на Би Би Си.

Сега той е свикан да потвърди, че най-големият триумф в кариерата му, придобиването на Autonomy от Hewlett-Packard, не е построен върху куп неистини.

HP твърди, че е разкрила " съществени счетоводни нередности, пропуски при откриване на информация и откровени неправилни изказвания в Autonomy ", които са се случили преди придобиването.

Линч сподели, че е шокиран от обвиняванията. " Категорично ги отхвърляме. В това няма нищо правилно ", сподели той пред BBC, обвинявайки новия притежател на Autonomy в доста неприятно ръководство. Според него HP употребява тези обвинявания като разпръскване за слабите си резултати.
 Коя стана първата жена в света с благосъстояние над $100 милиарда
Коя стана първата жена в света с благосъстояние над $100 милиарда

Първото място в настоящата ранглиста на Bloomberg Billionaires Index остава за Илън Мъск с 232 милиарда $

Британските управляващи започнаха следствие по случая, който беше завършен през 2015 година Службата за съществени измами стигна до заключението, че няма задоволително доказателства, с цел да оправдае присъда и трансферира юрисдикцията върху аспекти на случая на американските управляващи.

През 2016 година Съединени американски щати упрекнаха Сушован Хюсеин, който е бил основен финансов шеф в Autonomy, в машинация. Хюсеин беше приет за отговорен през април 2018 година по 16 обвинявания в машинация и наказан на пет години затвор през 2019 година

Американското правораздаване се обърнал и против шефа му - през ноември 2018 година съд повдигна обвинявания против Линч.

Бизнесменът се опита да избегне екстрадиция в Съединени американски щати, само че безрезултатно, вследствие на което от предишния май е под домакински арест в първокласна къща в Сан Франциско.
 Топ 10 на градовете по света с най-вече поданици с благосъстояние от над $30 милиона
Топ 10 на градовете по света с най-вече поданици с благосъстояние от над $30 милиона

Къде живеят най-богатите измежду нас

Сега той ще би трябвало да потвърди в съда това, което е твърдял от самото начало: гибелта на Autonomy не е резултат от личната му машинация, а неприятно ръководство от страна на HP след придобиването. " Те уволниха 100-те най-хубави души в Autonomy и доведоха куп стажанти ", с цел да продават нейните артикули, сподели той пред The ​​New York Times през 2012 година

През идващите седмици 12 правосъдни заседатели в Сан Франциско ще изслушат причините от двете страни - и ще решат на кого да имат вяра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР