Майк Джеймс официално пренаписа историята в Евролигата. Звездата на Монако

...
Майк Джеймс официално пренаписа историята в Евролигата. Звездата на Монако
Коментари Харесай

Майк Джеймс пренаписа историята на Евролигата, американецът вече има на сметката си 4457 точки

Майк Джеймс публично пренаписа историята в Евролигата. Звездата на Монако заслужи званието за Реализатор №1 в историята на шампионата на богатите за всички времена. Американецът добави фантастичното достижение към своята визитка при триумфа на „ монегаските “ против Цървена звезда с 98:80 в мач от 28-ия кръг, който се изигра в „ Гастон Медисан “.

Гардът се нуждаеше от 12 точки, за усъвършенства внушителния връх и го стори още в края на първото полувреме, когато наниза 13. 33-годишният баскетболист финишира с 20 точки и към този момент има на сметката си 4457.

По този метод 183-сантиметровият плеймейкър задмина не какъв да е, а огромният Василис Спанулис. Легендарният грък се намираше на върха с 4455 точки, само че бе изпреварен от водача на тима от Княжеството, който стигна до невероятното достижение единствено за 271 мача в най-комерсиалната клубна конкуренция на Стария континент. Трети в ранглистата за е Нандо де Коло от АСВЕЛ Вильорбан, който има 4396 точки и е на път да задмине сегашния треньор на Перистери и селекционер на гръцкия народен тим.

Бившият ученик на Ийстърн Аризона Колидж и Ламар Юнивърсити от дълго време си построи статута на легенда в европейския баскетбол, като през последните години няма прекъсване, когато става дума за трупане на награди, изключително в самостоятелен проект. След като означи историческия панер, играта незабавно бе спряна, с цел да бъде поздравен както от своите съотборници, по този начин от почитателите на настоящите първенци в Лига Про А.

Така роденият в Портланд състезател даде спомагателна поръчка за MVP на постоянния сезон в Евролигата. Той е водач при реализаторите със приблизително по 19.3 точки за 28 мача в шампионата. Джеймс може да се похвали още с по 4.4 битки и 5.2 асистенции в най-престижната клубна конкуренция в Европа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР