Майда Джоунс предлага странни услуги на своите клиенти. По-точно –

...
Майда Джоунс предлага странни услуги на своите клиенти. По-точно –
Коментари Харесай

Говорещият с мъртвите град търси още медиуми, за да задоволи търсенето

Майда Джоунс предлага странни услуги на своите клиенти. По-точно – обезпечава им контакт с мъртвите. Срещу съответната сума, несъмнено. Ако клиентът желае, може да се направи опит и за връзка с мъртъв домакински любим – котка, куче или хамстер, няма значение. Всички души, човешки и животниски, са някъде там в отвъдното. Животът в никакъв случай не свършва, просто съществуването приема друга форма.   

Майда е сертифициран медиум. Преминала е няколко образования. В чисто човешки проект тя счита, че ученето през целия живот е извънредно значимо. Тя има собствен бизнес. Може да ѝ се обадите по телефона, да ѝ пишете имейл, въобще способи за връзка колкото си щеш.

Майда Джоунс не е фиктивен воин. Това е напълно действителна жена-медиум, която живее в Касадага, Флорида, и предлага контакти с отвъдния свят. И тя надалеч не е единствената.



Добре пристигнали в общността на медиумите

Наричат Касадага „ духовно място “, тъй като тук живеят и работят десетки " експерти " като Майда Джоунс – главното им занятие е контакт с духове.

Това религиозно и философско придвижване се заражда в Ню Йорк в края на XIX в. За негова рождена дата се счита 31 март 1848 година Тогава сестрите Кейт и Маргарет Фокс настояват, че са общували с духа на умрял търговец, живял в къщата им преди години. В идващите десетилетия спиритуализмът се разраства и печели от ден на ден почитатели. Появяват се медиумите, които настояват, че могат да си приказват с духове от отвъдното.

Макар да е основан ненапълно на християнската вяра, спиритуализмът е гневно отричан от църквата.

През 1894 година в Касадага е учредена общественост на спиритуалистите. Джордж Колби твърди, че мястото му било посочено от дух. Оттогава до момента там живеят хора с такива убеждения. Съществуването на такива религиозни общности не е изключение в Съединени американски щати.

В последните години Касадага се появява все по-често на туристическата карта. Убеждението, че може да се поддържа връзка с мъртвите има значително последователи, а очарованието на едно духовно място притегля гости. Към днешна дата Касадага предлага хотелско настаняване като всеки различен курорт в света – нощувка с включена закуска и сходни екстри.

Медиумите вършат бизнес

Четат на карти Таро и вършат сеанси. Има даже занимания в „ Къщата на духовете “, караоке и други атракции.

Но това е за хората, които може би не имат вяра доста. За тези, които отиват в Касадага поради общуването с духове, има специфична стратегия. Първата спирка за тях е просветителният център или книжарницата на Андрю Джаксън Дейвис.

Сградата е издигната през 1905 година и носи името за считания за пионер на спиритуализма Дейвис. В книжарницата могат да се намерят всевъзможни четива на тематика спиритуализъм и мистицизъм, както и специфични камъни, за които се твърди, че работят добре при съвсем всички заболявания. Там може да се види и стратегия на всички събития в градчето. Освен това има и лист на медиумите дружно с цените им. Те варират от 50 до 200 $ на час. Сеанс може да се резервира и авансово.

Опитващият да се свърже с духовете на мъртвите обаче би трябвало да е почтен, написа на формалния уебсайт на Касадага. Не бива да обърква медиума или да го лъже. Не би трябвало и да спори с него. Ако се има вяра на уеб страницата, един дух може да реализира контакт с живия по разнородни способи – посредством име на човек, изложение на преживелица или нещо друго. Дори и да бъде открит контакт, не трябва да се желае удължение на сеанса. Медиумът знае по кое време „ силите са изчезнали “. А клиентът е добре пристигнал да си заплати за идващ сеанс, когато изиска.

Всичко това може да наподобява като безусловно измамничество, само че това не значи, че няма хора, които да му повярват.

Годишно през Касадага минават сред 15 и 17 хиляди туристи

Нямат ясно изразен профил. Местните ги дефинират като хора, които търсят „ упътване и излекуване “.

Живеещите в Касадага, въпреки да поддържат връзка с мъртвите, имат напълно ясна визия за действителността. Те добре знаят, че колкото по-популярна стане тази дестинация, толкоз повече хора ще я посещават и надлежно приходите ще се усилват. 

Дори и сега в Касадага няма задоволително медиуми, с цел да се отговори на търсенето. Хората, които желаят да се занимават с това, минават през нелеко образование сред 4 и 6 години. През това време би трябвало да показват качествата си, а в края на курса получават документ и могат да стартират да работят.

Така бизнесът с диалози с мъртви процъфтява. И за какво не? Желаещите да се свържат с отвъдното явно не са малко.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР