Майчинството не е шега. Грижите за децата са като натоварен

...
Майчинството не е шега. Грижите за децата са като натоварен
Коментари Харесай

Задълженията на майките са колкото две работи и половина

Майчинството не е смешка. Грижите за децата са като претрупан работен ден. Всъщност майките създават две и половина смени, написа в. "Индипендънт ".

Американска анкета измежду 2000 майки на деца от пет до 12 години разкри, че те нормално стават в 6,23 ч. и не престават да се грижат за поколението си до 20,31 ч. Това се равнява на 14 работни часа седем дни в седмицата, доста повече от всяка "нормална " работа.

Изследването за натоварването на майките откри също, че те нормално съумяват да заделят за себе си единствено час и седем минути дневно .

 m Thinkstock

Почти половината от майките - 40 %, осъзнават, че животът им се управлява от лист със задания, който в никакъв случай не свършва, прецизира Българска телеграфна агенция.

Запитани по какъв начин поддържат силата си при такова натоварване, множеството майки споделят "с кафе и следобеден сън ". Да се оправят със дилемите им оказват помощ също сериалите, мокрите кърпички, играчките, айпадовете.

Подобно проучване от 2013 година откри, че описът със задания за една средностатистическа майка се състои от 26 точки.

 m Thinkstock

Виж още:
Децата наследяват интелигентността от своите майки Комични обстановки, които са се случвали на всяка майка Всяка трета майка мощно ревнува Кога се постанова да изоставите децата и да заминете на отмора? На майките им се събра прекомерно доста Майките с по-дебели дупета раждали по-умни деца
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР