Майчин дом кани своите пациенти да станат част от виртуалната

...
Майчин дом кани своите пациенти да станат част от виртуалната
Коментари Харесай

Майчин дом събира снимки на пациенти за визуалната си библиотека

" Майчин дом " кани своите пациенти да станат част от виртуалната образна библиотека на болничното заведение, като изпращат фотоси от раждането, изписването или престоя си в университетската акушеро-гинекологична болница.

Идеята е да се обединят всички пациенти и техните мемоари, с цел да се сътвори албума с живата история на " Майчин дом ".

Снимките отблизо и далечно минало се изпращат на адрес: [email protected].

Повод за самодейността е празникът на болничното заведение, която през днешния ден отбелязва 118 години от основаването си.



Най-старата и най-голяма профилирана акушеро-гинекологична болница на Балканския полуостров е открита на 19 ноември 1903 година в наличието на Цар Фердинанд, депутати, дипломати, министри, духовенството и жители

" Това е болница с вековна история и доста забавна орис, като стартираме от основаването ѝ от Княгина Мария-Луиза, което е един доблестен акт – тя подарява цялата си зестра, с цел да се сътвори един Матернитет и по този метод България в самото начало на 20-ти век да има своята болница за майчино и детско здраве”, споделя изпълнителният шеф проф. доктор Иван Костов.

В началото болничният личен състав се състои единствено от трима лекари, две аку­шерки, още толкоз сестри и де­сетина други чиновници. Именно в " Майчин дом " се правят първите интервенции като налагането на акушерски щипци и екстрахирането на плода, а с цел да се извърши цезарово сечение е трябвало да се желае разрешението на кмета на столицата.



В " Майчин дом " сега работят над 200 акушерки и над 100 лекари. Близо 4000 са раждания за предходната година и над 5 000 гинекологични интервенции, оповестяват от лечебното заведение.

Само за първите 10 месеца от годината в болничното заведение са проплакали повече от 2700 бебенца и са извършени повече от 120 интервенции с високотехнологичната роботизирана хирургична система " Да Винчи ".

В най-новото Коронавирус поделение са излекувани над 300 пациентки и са се родили над 60 здрави бебета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР