Маята е един троянски кон“, който създава много проблеми със

...
Маята е един троянски кон“, който създава много проблеми със
Коментари Харесай

Ето как маята влияе на организма! Това дори не бихте могли да го предположите!

Маята е един „ троянски кон “, който основава доста проблеми със здравето.

Защо е значимо да консумираме единствено добре изпечени самун и сладкиши? Главната причина е маята. Ако при процеса, вътрешността на хляба остане недопечена и “клисава ”, могат да оцелеят много от дрождите, гъбичките и микроорганизмите в маята и да основат проблеми. Ако тестените произведения са добре изпечени (вътрешността им е достигнала нужната температура) – заплаха няма.

След като влезе в организма, маята може да стане причина немислим развой с доста вреди за вашето здраве. И тук не става въпрос за естествената квас, от която се получава мая и жива бира. Особено рискова е сухата квас, която се поставя в хляба и която доста домакини употребяват, с цел да вършат сладкиши. В това число влиза също и маята, която се предлага на кубчета. Същите субстрати се употребяват и за производството на бирата и хляба, които купуваме от магазина. Запомнете: комфортно и вкусно напълно не значи и потребно за здравето.

Гъбичките на дрождите, които навлизат в организма, дружно с нездравословната купешка храна, унищожават микрофлората в стомаха и червата. Ето за какво доста хора усещат тежест в стомаха откакто са хапнали даже и две филиики самун. Дрождите в маята могат да станат причина за съществени храносмилателни разстройства.

Процесът на ферментация, който се случва в тялото след насищането с маята, има цяла гама от отрицателни последствия. Умора на мозъка и тялото, понижаване на имунитета, нарушавания на съня, ниско противодействие към инфекции – това незабавно се вижда при хора с пристрастяване, обвързвано с артикули, съдържащи дрожди. Германски учени имат вяра, че процесът на ферментация може да повлияе на появяването и растежа на раковите кафези в човешкото тяло.

Точно това е разкрил и един немски академик от университета в Кьолн – Херман Волф, който в продължение на 37 месеца е хранил ракова клетка в епруветка с разтвор на дрожди. Туморът повишен повече от 3 пъти!

Ферментацията на маята в действителност е отблъскващ развой. Ако това се случва в тялото, диафрагмата не извършва осцилиращи придвижвания. Получава се и прилепяне на белите дробове. Всички органите на храносмилането работят зле, заради несъразмерното обгазяване, а жлъчния мехур трансформира формата си.

Ферментацията също е причина и за застой на течности в долните крака и дребния таз. Това води до разширени вени, тромбоза, венозни язви и по-нататъшно понижаване на имунитета. Учените са склонни да имат вяра, че несъразмерната консумация на храни с квас предизвиква появяването на разнообразни типове тумори и сериозна щета на целия организъм.

Kакво да създадем?

Просто би трябвало да се ограничи потреблението на дрожди, и не след дълго вие сами ще се почувствате по-добре! Ферментационните процеси в организма, породени от маята, не ви вършат по-здрави.

В допълнение – има доста предписания за тесто, в което не се употребява квас. Защо не пробвате някоя от тях?

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР