Маями се опитва да приеме биткойна в своя бизнес. Според

...
Маями се опитва да приеме биткойна в своя бизнес. Според
Коментари Харесай

Маями иска да се превърне в новата силициева долина

Маями се пробва да одобри биткойна в своя бизнес. Според кмета Франсис Суарес това е ход, който може да донесе облага във връзка с привличането на софтуерни компании.

Градската комисия утвърди, по предложение на кмета, на градските чиновници да се заплаща в биткойни, а жителите и фирмите да заплащат такси и налози в криптовалути.

Суарес означи, че Маями се пробва да се трансформира в софтуерен град и се нарежда като един от най-напредналите в софтуерно отношение места в Съединени американски щати.

Въпреки че първичната стъпка включва намиране на компании, които ще улеснят транзакциите с биткойни, кметът желае да влага лимитирани количества бюджетни средства във виртуалната валута.

" Твърдо имам вяра, че когато (и ако) Amazon и (или) Apple одобряват биткойн като средство за заплащане, нещата ще се ускорят, тъй като в този миг приказваме за доста огромен размер транзакции, които могат да употребяват биткойн ", сподели Суарес. Властите желаят да бъдат на върха и пред другите, когато криптовалутите станат по-важни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР