МАЯМИ — Администрацията на Байдън обяви в понеделник, че е

...
МАЯМИ — Администрацията на Байдън обяви в понеделник, че е
Коментари Харесай

Байдън администратор. ограничава визите за близо 300 гватемалски законодатели, други за „подкопаване“ на демокрацията, върховенството на закона

МАЯМИ — Администрацията на Байдън разгласи в понеделник, че е наложила визови ограничавания на близо 300 гватемалски депутати, частен бранш водачи и техните фамилии, които упреква в „ подкопаване на демокрацията и върховенството на закона “.

Гватемала е изправена пред възходяща рецензия от международни водачи и наблюдаващи, които я упрекват в опити да блокира прогресивния новоизбран президент Бернардо Аревало от встъпвайки в служба през януари.

Победата на Аревало и неговата партия Движение за семена се преглежда като опасност за тези, които от дълго време владеят властта в Гватемала. Антикорупционният кръстоносец е цел от месеци с арести на членове на партията, набези и многократни претенции за събаряне на имунитета му, тъй че прокурорите да могат да го проверяват непосредствено.

Държавният департамент в изказване осъди „ продължаващите антидемократични дейности “ от прокурори и други участници и означи „ желанието да се делегитимират свобод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР