МАЯМИ – Части от Флорида са изложени на висок риск

...
МАЯМИ – Части от Флорида са изложени на висок риск
Коментари Харесай

7 милиона жители на Флорида са изложени на риск от наводнения, тъй като един фут дъжд може потенциално да падне до петък

МАЯМИ – Части от Флорида са изложени на висок риск от наводнения, като над 7 милиона души са предизвестени да Остани нащрек. В някои региони може да падне повече от фут дъжд до края на седмицата, което може да добави към към този момент рекордните равнища на превалявания, следени в щата тази година.

Изобилната тропическа влага стартира да нахлува в слънцето Щат във вторник и се чака повтарящи се дъждове и гръмотевични стихии да продължат най-малко до четвъртък.

Центърът за прогнозиране на времето на NOAA увеличи риска от несъразмерни превалявания в района до равнище 3 от 4 в Южна Флорида, като равнища на дъжд може да доближи три инча на час.

Наблюдение за наводнения е издадено за елементи от Централна Южна Флорида до 10 часа сутринта в четвъртък. Очакват се значителни превалявания и се появяват кралски приливи, което може да докара до локализирани наводнения.

Като цяло общите превалявания евентуално ще доближат 5-8 инча в огромна част от Маями и Форт Районът на Лодърдейл до четвъртък, като изолираните региони получават до 10-12 инча.

Допълнителният дъжд идва, защото Южна Флорида към този момент е наводнена тази седмица. Във вторник във Форт Лодърдейл паднаха 2,75 инча дъжд – връх за деня и повишение на годишните му превалявания до над 100 инча, отбелязвайки едвам втория път, когато градът доближи рекордната граница от век.

„ Снощи ( Вторник) беше сложен. Знаехме, че ще бъде “, сподели метеорологът на FOX Weather Брита Меруин. „ Това е място, което беше прекомерно мощно наранено тази година. Знаете ли, дъждът през вчерашния ден ги тласна над границата, нагледно и в реалност. “

Междувременно Персийския залив Крайбрежието е имало под междинното равнище на преваляванията, само че съгласно Националната метеорологична работа най-сетне валя дъжд в Тампа Бей във вторник след 23 поредни дни без превалявания.

Рекордите обаче не стопират дотук. NWS сподели, откакто не е записал никакви превалявания от 21 октомври, Ръскин сложи нов дневен връх за превалявания за вторник с 0,87 инча, счупвайки остарелия връх от 0,53 инча през 1997 година

The Националният център за ураганите даже очерта бурята за допустимо тропическо развиване, макар че към момента е доста дребен късмет.

„ Само тъй като това е маркирано от Центъра за урагани, това не трансформира въздействията “, сподели Меруин. „ И когато говорите за слаби тропически системи, а също и за нетропични системи, в действителност става дума за въздействието. И ние знаем какво влияние ще имаме – наводняващ дъжд. “

The FOX Forecast Center сподели, че системата също основава рискови условия на атлантическите плажове на Флорида, в това число животозастрашаващи разкъсващи течения и рисково сърфиране.

Освен това крайбрежните региони на Персийския залив, разпростряли се от Луизиана до Панхандъл на Флорида, са под предизвестия за крайбрежни наводнения до четвъртък. Поривистите източни ветрове със скорост до 45 mph изтласкват нараснали приливи и отливи в крайбрежните низини и предизвикват ерозия на някои плажове и незначителни наводнения на бреговата линия.

Издадено е предизвестие за вятър също за региона на Ню Орлиънс, което е в действие до четвъртък сутринта за пориви от 40-45 mph.

Крайбрежието на Персийския залив претърпя дълготрайни условия на суша, което прави скорошните дъждове добре пристигнала панорама.

През половината Луизиана сега е в положение на „ изключителна суша “, най-лошото равнище на суша. Това докара до горски пожари и задимяване, което направи шофирането рисково и въздуха вреден. В Мисисипи съвсем 90% от щата изпитва рискови и изключителни условия на суша.

За страдание повече от седмица дъжд няма да е задоволителен, с цел да постави завършек на сушата в нито един от щатите. Ще са нужни постоянни превалявания, с цел да се обезпечи облекчение от сушата.


Оригинален източник на публикация: 7 милиона поданици на Флорида са изложени на риск от наводнения, защото един фут дъжд може евентуално да падне до Петък

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР