Мая Манолова се вози в служебен автомобил с шофьор на

...
Мая Манолова се вози в служебен автомобил с шофьор на
Коментари Харесай

Горанов не защитава Симеонов, но без него ще има трусове

Мая Манолова се вози в длъжностен автомобил с водач на НСО, само че не употребява защита и на процедура употребява една скъпа таксиметрова услуга , разяснява пред БТВ финансовият министър Владислав Горанов.

" Цените на горивата не зависят от държавното управление . НСО е една скъпа таксиметрова компания. Точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази процедура се приключва. Няма нищо целеустремено против омбудсмана. Тя употребява единствено кола и водач. Няма данни за закани към нея и не употребява защита. За това споделям, че това е скъпо такси. Аз не употребявам кола от НСО . В държавно управление има и други сътрудници, които са се отказали. Нямам нищо срещу да се организира спор колите и водачите на НСО да отпаднат и за министрите ", добави той.

Има задоволително болшинство в Народното събрание и той да действа обикновено, тъй че Българска социалистическа партия имат правото да не се записват , това е една технология на парламентаризма, изясни финансовият министър.

" Оставката на Валери Симеонов е решение на съдружния съвет. Аз не пазя думите на Валери Симеонов . Със сигурност обаче, в случай че той излезе от ръководството, в обединението ще настъпят земетресения и промени, а на този стадий ние не желаеме това да се случва. Няма предпоставки за предварителни избори и структурни промени. Не можем да хвърляме страната в безпорядък , с цел да угодим на болните упоритости на някои хора от опозицията, които неистово желаят да ръководят без да имат действителна подготовка и опция за това ", разяснява Горанов.

 Левите желаят оставката на Симеонов с отвод да се записват в Народно събрание
Левите желаят оставката на Симеонов с отвод да се записват в Народно събрание

Той отговарял за организацията за българите в чужбина

50 милиона лв. се отпускат от кабинета за коледни надбавки на пенсионерите , а сумите, които ще получат пенсионерите са сходни с дадените за Великден . " Не съм склонен при настоящето положение на пазара на труда да отпадне втората година по майчинство ", изясни Горанов.

Разходите в бюджета за хора с увреждания са над 2 милиарда лв. . " Сега прибавяме едни нови 150 млн. лв. . Те ще дадат благоприятни условия на хората, които са над 18 години и към този момент не са деца, само че е мъчно консолидираното им в работната сфера, да получават приходи и помощ. Тези средства няма да решат всички проблеми, само че са стъпка в вярната посока ", добави Горанов.

Според него, бюджет 2019 влага в човешките запаси и образованието, рационализация на армията, опазване на здравето и обществените сфери. " Обещахме да не променяме ставките на директните на налозите и го изпълняваме. Добрата вест е, че стопанската система ни пораства . Максималният застрахователен приход не е променян през последните 15 години ".

 Менда Стоянова се тормози от задъхващата липса на фрагменти в страната
Менда Стоянова се тормози от задъхващата липса на фрагменти в страната

Няма да има растеж на Брутният вътрешен продукт, в случай че няма работна ръка

Бизнесът би трябвало да разбере, че с цел да задържим младежите да работят тук, приходите би трябвало да порастват . Бизнесът се оплакват, че няма работни фрагменти и би трябвало да помислят по какъв начин да се реши този проблем . Процесът е сложен и би трябвало да има комбинативно решение. Със сигурност няма бюджетна агресия поради идните избори следващата година , счита финансовият министър.

" В този бюджет ние изпълняваме обещанията си и управническата стратегия . Няма нищо предизборно в него . Обещахме повече пари за обучение, за заплати на учители, повече пари за опазване на здравето и обществената сфера, нарастване на пенсиите. Всичко това се случва ", добави той.

 Няма да се трансформират заплатите след приемане на еврото, твърди Кристалина Георгиева
Няма да се трансформират заплатите след приемане на еврото, твърди Кристалина Георгиева

Влизането на страната ни в еврозоната значи, че ще имаме едно столче...

Във връзка с чакалнята на еврозоната Горанов е сдържан оптимист. " Сега се приготвяме за близко съдействие с ЕЦБ във връзка с надзора на българските банки. След като това стане ще аплайваме и ще получим покана за ERM-2 "

Ограничаването на облагата на търговците на храни е непазарна мярка за финансовия. " Промяната на Данък добавена стойност е допустима тематика, само че за нас е неприемлива ", а акцизът на горивата няма да бъде повишаван , тъй като е достигнал минималните равнища в Европейски Съюз.

 Горанов не желае синдикати и работодатели да спорят за бюджета
Горанов не желае синдикати и работодатели да спорят за бюджета

Не вижда нищо трагично в бюджетния недостиг

Финансовата рамка се разисква на взаимно съвещание на три парламентарни комисии: бюджетната, обществената и здравната . Сред най-спорните моменти са увеличението на оптималния застрахователен предел от 2 600 на 3 000 лв. от 1 януари. Това би трябвало да докара до растеж на оптималната пенсия до 1 200 лв. , от началото на юли следващата година, а пенсиите ще се усилят с 5,7 на 100 по швейцарското предписание , разяснява пред БНР общественият министър Бисер Петков.

Приоритети в бюджета за идната година са обучение, обществена политика, защита и опазване на здравето. " Критиката, която слушам от избрани политически сили , дават се едни пари, а против тези пари няма надзор, не е вярна ", изясни здравният министър Кирил Ананиев.

 ГЕРБ желаеха от Нинова да почисти личната си къща
ГЕРБ желаеха от Нинова да почисти личната си къща

Преди да раздава морални оценки

Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджета за следващата година, тъй като " в него липсват промени , дават се пари " на калпак " и се сипват пари в продънени каци . Бюджетът има единствено една цел и тя е да купи политическо време за ръководещото болшинство ", разяснява пред БТВ Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

" Това, че ние намираме тези претенции за законни , напълно н е значи, че яхаме каквото и да е ", изясни Зарков по отношение на рецензии, че Българска социалистическа партия " яхва " митинга на майките на деца с увреждания. Той желае всяка политическа мощ да вземе ясно отношение по тематиката и да разгласи какво поддържа.

" Когато ръководещото болшинство обезпечи кворум, ние ще влезем и ще работим по законите и по всичко в дневния ред ", изясни той отхвърли на Българска социалистическа партия да не се записва на пленарни съвещания, до момента в който Симеонов не подаде оставка.

 Българска социалистическа партия си мери алтернативата с бюджета на Борисов
Българска социалистическа партия си мери алтернативата с бюджета на Борисов

Според Нинова бюджетът кърпел дупки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР