Мая Манолова съобщи в предаването Още от деня, че ще

...
Мая Манолова съобщи в предаването Още от деня, че ще
Коментари Харесай

Омбудсманът ще изчака с конституционната жалба за изборните правила

Мая Манолова заяви в предаването " Още от деня ", че ще изчака с внасянето на конституционната тъжба за измененията в Избирателния кодекс, откакто ГЕРБ дадоха обещание да изтеглят най-спорните текстове.

Мая Манолова, омбудсман:Не имам вяра на думи и на слова, а на дейности и ще проследя решенията, преди да реша дали да подам конституционната тъжба.

Манолова обаче, че нейно обвързване е отбраната правата на жителите, а те желаят да имат присъединяване в подреждането на изборните листи.

Мая Манолова, омбудсман: Идеята, че партийните централи би трябвало да имат надзор върху листите, не работи за народна власт.

Омбудсманът сподели, че би сезирала текстовете за повдигането на прага на преференциите, както и отпадането на обжалваемостта на решенията на изборните комисии. Манолова би атакувала също отлагането на машинното и на електронното гласоподаване.

Според Манолова има задоволително време да бъде определена нова Централна изборна комисия, която да провежда изборите за Европейски парламент в края на май.

Мая Манолова, омбудсман: Въпросът е дали да се съблюдава законът или не. Ако депутатите се чудят дали да спазят закона, какво остава за редовите жители.

Омбудсманът заяви, че на следващия ден ще бъде в Добрич и Шумен поради високите цени на водата. В Добрич тя ще поддържа самодейността на общинските съветници и на кмета за избор на локален публичен медиатор и ще беседва с жители, които се оплакват от високите цени при неналичието на възстановяване на качеството на водоснабдителната услуга.
 ГЕРБ отдръпва измененията в Изборния кодекс, ЦИК ще има нов състав ГЕРБ отдръпва измененията в Изборния кодекс, ЦИК ще има нов състав
ГЕРБ се отхвърли от измененията в Изборния кодекс и реши да съблюдава приключването на мандата на ЦИК и да стартира процедура по смяна на състава ѝ. Решението д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР