Мая Манолова представи новия си гражданския проект Изправи се.БГ преди

...
Мая Манолова представи новия си гражданския проект Изправи се.БГ преди
Коментари Харесай

Манолова: Изправи се.БГ обединява граждани, които не мълчат

Мая Манолова показа новия си гражданския план " Изправи се.БГ " преди седмица. Бившият омбудсман и претендент за кмет на София разгласи, че ще работи за отбрана на гражданските права и за решение на съответни проблеми по сигнали.
Манолова изрично съобщи в студиото на " България заран " за bgonair, че планът не е партиен и няма да прерасне в партия. 

``
реклама

" Това е гражданска платформа, която има своите политически претенции и, заставайки зад политически претенции на жителите, ще взема решение техните проблеми ", изясни още тя.

Защото политиката е неналичието на вода в Перник, да се изоре коритото на река Вит също е политическо решение, бетонирането на къмпинг Арапя, даде за образец тя.

Манолова е уверена, че може да се оправи и без партийна основа.

" Ще видите какво може да направи гражданската сила, имам вяра в силата на жителите. Формата, която сътворяваме, сплотява жители - дейни, мислещи хора, които не желаят да мълчат ", сподели тя.

В понеделник към платфромата са се включили над 20 цивилен организации. " Изграждаме мрежа от цивилен структури, които ще застанат до хората с нарушени права и наранени ползи, тъй като партиите и институциите не го вършат ", добави Манолова.

В платформата имало патрии и сдружения от ляво, от дясно, от център, недпартийни, зелени.

" Това, което прави гражданската платформа, не е да разделя хората, това, което върша ще сплотява хората. В нея няма несъгласие за хората, които интензивно се занимават с партийна активност. Има доста неправителствени организации и в тях членуват и хора с партийна принадлежност ", продължи тя пред Bulgaria ON AIR.

Манолова изясни, че всяка сряда в София ще провежда приемна дружно с екипа си от сдружението " Изправи се.БГ ".

" Моето желание беше да дам една приемна за жителите, тъй като телефонът ми и откакто не съм претендент за кмет и омбудсман, не стопира да звъни. Хората разчитат, че ще ги поддържа, ще ги прослушвам или ще ги защитя, когато правата им са накърнени ", изясни Манолова.

Тя показа, че при нея към този момент са били поданици на Перник и близките села поради водната рецесия.

" Хората чакат още високопоставени персони да поемат отговорност за скандалното си безучастие, тъй като всичко това е вследствие на цялостно безхаберие. Не единствено регионалният шеф, само че и министърът на районното развиване има своите задължения да следи за равнището на водата в язовирите, което явно е било подценено ", съобщи Манолова.

Според нея неяснотата в какъв интервал ще бъдат решени проблемите вбесявала хората и е изцяло основателно. По думите ѝ ВиК секторът се нуждае от сериозна промяна. " Отговорността за положението на водния бранш би трябвало да бъде понесена и това са хората от изпълнителната власт - това е районното министерство ", счита Манолова.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР