Мая Манолова посочи, че ще се кандидатира за кмет на

...
Мая Манолова посочи, че ще се кандидатира за кмет на
Коментари Харесай

Манолова се кандидатира за кмет на София, ако я вбесят

Мая Манолова уточни, че ще се кандидатира за кмет на София, в случай че бъде вбесена до край. " Ако ядосат жителите и не престават да се подиграват с вота на гласоподавателите ", добави Манолова в ефира на Би Ти Ви.

Тя разяснява машинното гласоподаване в студиото на " Тази неделя ". " Решението за взимане на 6000 машини беше взето 4 месеца преди последните избори. Беше ясна цената, беше ясно какъв брой хора ще гласоподават с машини ", сподели омбудсманът. Според ЦИК един машинен глас е коствал 57 лева, а този на хартия е по-малко от 1 лев. " Методическите инструкции излязоха 4 месеца по-рано. Тези близо 30% на гласувалите с машини дори е един добър резултат за това, което се случи в последния миг ", добави Манолова.

Според нея 40% неточности от гласовете от машините не са на машините, а идват от административната обработка на данните. Тя даде образец с първа секция в Благоевград от последните европейски избори. Примерът с една от дребните партии демонстрира, че при машинното гласоподаване има 4 гласа за една от дребните партии, само че при крайното сборуване резултатът е 0. " Машините могат да покачат доверието. Така знаеш, че вотът ти не може да бъде отклонен ", сподели тя и добави, че елементарно се крадат гласове.

Манолова разяснява и новите закони за дивото къмпингуване. " Поех ангажимент, че ще подам конституционна тъжба против закона. Ще я подам. Необходими са правила против дивото къмпингуване, само че да се сложат толкоз съществени наказания не е редно. В закона написа имате избрани правила и избрани места, на които на опънете палатките си, само че нито едините условия съществуват, нито местата ги има ", сподели още омбудсманът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР