Мая Манолова последва примера на Стефан Янев и също избра

...
Мая Манолова последва примера на Стефан Янев и също избра
Коментари Харесай

И Мая би тъпана за партия - бори олигархията и плоския данък

Мая Манолова последва образеца на Стефан Янев и също избра сутринта преди Валпургиевата нощ, с цел да бие тъпана, че учредява партия. " Изправи се България " стартира процеса по регистрация в съда като Политическа партия на 1 май, в зала 3 на НДК, заяви някогашната депутатка и омбдусман.

Според учредителната декларация на бъдещия политически индивид той ще акцентира на битката с олигархията, обществените неравенства и загатва, че в случай че влезе в Народното събрание, ще нищи и тематиката с плоския налог.

Ето какво дава обещание още Мая:

" През последните години страната ни беше ограбвана, подчинена на властта на дребна несменяема група. Институциите бяха редовно ерозирани и превърнати в бухалки в отбрана ползите на властта. Икономиката и публичните благосъстояния бяха съсредоточени в ръцете на малко на брой олигарси, доближени до ръководещите. От години у нас се счита за даденост, че стопански мощните са над закона, че техният интерес е приоритет за страната – без значение дали това е построяването на инфраструктура, приемането на лобистки правила или печеленето на публични поръчки.

Най-големите притежатели са по формулировка доближени до властта, те могат да не заплащат налози, да тровят въздуха, да източват естествените благосъстояния и страната даже не прави опит да ги спре.

Периодът на здравна и икономическа рецесия направи позволена държавната интервенция в стопанската система и отключи големи финансови запаси за възобновяване. Но у нас - вместо те да се насочат за поддръжка на елементарните хора, на работещите, на уязвимите, бяха употребявани още веднъж за гарантиране облагите на най-големите, до момента в който дребните бизнеси са оставени без отбрана, а потребителите търпят невъобразим растеж на цените.

Обещаната смяна подмени единствено лицата на политическата власт. Моделът на ръководство се резервира и надгражда, а обещанията за обществена правдивост остават единствено партийна агитация. Реформите боксуват, справедливостта чака на дълга опашка пред затворена врата, бедността се усилва, неравенствата се усилват, страхът от бъдещето пораства, общественият дирек на властта отсъства. Предадени са най-уязвимите – пенсионери, хора с увреждания, работещите небогати, които вместо заслужен живот получават бедност.

След многогодишно подкопаване на свободната конкуренция, преодоляване на институциите, завладяване на правосъдната система и напън над свободните медии в интерес на олигархичната власт, е време да се надигнем, да се преборим за смяна и да осъществим настояванията на хората от площадите за честно ръководство без задкулисие и правосъдна промяна.

Предизвикателството пред България през днешния ден е да преосновем страната и институциите, с цел да работят за хората, а не за олигархията - с целенасочени политики за отбрана на слабите и уязвимите и превъзмогване на неравенствата. Затова ни е нужна различен вид страна. Не такава, която обслужва стопански мощните и мачка уязвимите, а страна, която се бори с бедността и неравенствата, която дава действителен късмет за всеки жител да разгърне своя капацитет. Държава, в която хората са преди облагите. Държава, която ще обезпечи правдивост в този момент – в която всички са равни пред закона и съдът не се произнася според от това кои са страните.

Затова от ИЗПРАВИ съдебна експертиза БЪЛГАРИЯ ще отстояваме главните си правила за:

Демократично развиване на обществото

Независимост на институциите и разделяне на управляващите

Свобода на изразяването

Равенство на всички български жители

Лична независимост и отбрана на човешките права

Солидарност и поддръжка на слабите

Политически плурализъм

Основната цел на ИЗПРАВИ съдебна експертиза БЪЛГАРИЯ е българите да живеем в обективна, обществена страна, без беднотия и неравенства, с господство на правото и неотстъпчивост към корупцията. Целта ни е България да бъде страна с висок стандарт на живот, новаторска стопанска система, налично качествено обучение и опазване на здравето за всички и чиста природа.

За постигането на тази съществена цел ще работим за:

Повишаване на приходите на българските граждани;

Защита на жителите от злоупотреби от стопански мощните на деня;

Защита правата на потребителите на комунални, финансови, телекомуникационни и други услуги;

Закрила на уязвимите групи;

Гарантиране правата на всички жители без оглед на пол, етнос, вяра или друга принадлежност;

Постигане на ефикасна правосъдна система с равно отнасяне на всички;

Преодоляване на демографския срив, в който се намира страната;

Защита ползите на хората на труда в изискванията на бързо изменяща се работна среда и гъвкаво работно време и претовареност. Нормативна протекция на работещите от неточни работодатели. Повишаване на приходите, тъй че да няма работещи бедни;

Гарантиране заслужен живот на всички жители – пенсионери, фамилии с деца, независими родители, хора с увреждания;

Устойчиво икономическо развиване на страната, насърчаващо напредък без отрицателно въздействие върху околната среда;

Създаване на свободна и конкурентна среда за развиване на дребния бизнес, поддръжка за българското земеделие и отглеждане на животни, поощряване на обичайните браншове и произвеждане на чиста храна;

Справедливо данъчно облагане за превъзмогване на неравенствата;

Развитие на българската енергетика и гарантиране енергийната самостоятелност на страната;

Прозрачно ръководство на страната без корупция;

Реформиране на неефективните институции тъй че да работят в полза на всички български граждани;

Гарантиране на устойчива околна среда, отбрана на естествените благосъстояния на страната, предприемане на дейни дейности против замърсяване на въздуха, почвите и водите, надзор против противозаконната сеч и за ново залесяване на изсечени горски територии, стабилно ръководство на водните ресурси;

Подкрепа за културата и изкуството като основа на духовното развиване на обществото;

Достъпно за всички български жители качествено опазване на здравето във всички райони на страната;

Гарантиране на съвременно и качествено обучение в синхрон с изменящите се условия в международен мащаб и реализиране висококвалифицирано общество;

Подкрепа за образование, развиване и основаване на семейство на младежите в България;
Отстояване на националния интерес на България в европейските институции.

Призоваваме всички български жители: Изправи се, България!

Заедно можем да създадем страната си просперираща и обективна страна, в която всички са равни и на никого не е извърнат тил. България може да е майка, а не мащеха за своите жители и да закриля най-уязвимите от мощните на деня.

Можем да го реализираме, дружно!

Изправи се, България! ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР