Мая Манолова определи санкциите на САЩ срещу Делян Пеевски, Васил

...
Мая Манолова определи санкциите на САЩ срещу Делян Пеевски, Васил
Коментари Харесай

Манолова определи санкциите на САЩ като зелена светлина за борба с корупцията у нас

Мая Манолова дефинира глобите на Съединени американски щати против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков като "зелена светлина и поддръжка за битка с корупцията в България ".

Това е оценката на ръководителя на обединението "Изправисе! Мтури вън " решението на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати да наложи наказания на трима българи (Пеевски, Божков и Илко Желязков - зам.-председател на Националното бюро за надзор на СРС). Решението визира и 64 свързани с тях компании.

"Това е следващият знак от интернационалната общественост, че липсва резултатна битка с корупцията. Излиза по този начин, че хората желаят, само че институциите – не задоволително – да изкоренят кражбите и източването на милиарди от бюджета. Хората желаят да видят носене на отговорност ", написа Манолова в профила си във Фейсбук.

"Усилията на министъра на Министерство на вътрешните работи в последните дни, на министрите на стопанската система, финансите, опазването на здравето против корупцията са единствено част от това, което може да се направи. Комисията по корупцията сподели какъв брой доста може да се направи за малко време. Стига да има предпочитание ", разяснява още тя.

"Изтича времето, което институциите имат, с цел да покажат незабавни резултати в изтръгването на корупцията. Ако не го създадат, предвиждам мрачна политическа есен. Мрачна за всички политици, опънали политически чадър над хора и компании като посочените ", добавя Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР