Мая Манолова обяви, че предложението на Изправи се.БГ“ за публично

...
Мая Манолова обяви, че предложението на Изправи се.БГ“ за публично
Коментари Харесай

„Изправи се.БГ“ предлага Никола Вапцаров за обединена лява кандидатура за кмет на София

Мая Манолова разгласи, че предлагането на „ Изправи се.БГ “ за обществено разискване с левите партии и цивилен организации за кандидат-кмет на София, е Никола Вапцаров . По този мотив тя означи:

„ Битката за София към този момент стартира. На терена се появиха претенденти, издигнати на мрачно и с неразбираеми дела. Общото сред всички е, че са комфортни за управлявалите 18 години София – Борисов, Фандъкова, ГЕРБ, и по никакъв метод не заплашват порочния им модел в София. “

Според „ Изправи се.БГ “ потребността от мощен претендент на обединените леви в София става все по-очевидна . При представянето на кандидатурата Георги Кадиев беше безапелационен:

„ Нужен е претендент, който да даде опция. Който не е част от модела „ Фандъкова “. Който не колаборира с досегашни ръководещи, не е бил в техните схеми и далавери и не е тяхно подставено лице. Кандидат, който да ни въодушеви за обединяване и победа. “

От гражданската платформа приканват всички леви партии и обединения да предлагат своите претенденти в този момент и вътрешно-коалиционен избор да дефинира най-хубавия, който да се изправи против дясната омерта за София.

Никола Вапцаров съобщи, че е претендентът, който не се срами от потеклото си . Напротив, гордее се с него в лицето на Никола Йонков Вапцаров – гениалният стихотворец и герой за независимост и участник в съпротивата по време на Втората международна война.

„ Имам религия, че дружно може да почистим София от корупционните схеми, които я държат в клопката на безвремието и я задушават с презастрояването. Имам религия, че дружно може да създадем града ни по-хубав, по-чист, по-достъпен, по-зелен и по-сигурен. Имам религия, че София има ресурса и човешкият капитал да се трансформира в съвременен, динамичен и в същото време комфортен град за живеене. “ – по този начин Вапцаров разгласи слогана на акцията си „ Вяра за София “ , въодушевен от едно от най-известните стихотворения на поета.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР