Мая Манолова, като лидер на гражданската платформа Изправи се.БГ и

...
Мая Манолова, като лидер на гражданската платформа Изправи се.БГ и
Коментари Харесай

Мая Манолова седна с протестиращи пред МС и обяви, че се явява на избори

Мая Манолова, като водач на гражданската платформа " Изправи се.БГ " и придвижването " Системата ни убива " организират седящ митинг пред прозорците на Министерския съвет. На мястото където преди време бяха палатките на протестиращите майки, през днешния ден някогашният омбудсман провокира Бойко Борисов и разгласи че има проект за за ръководството на страната. Тя съобщи, че е подготвена да се яви на парламентарни избори с проект от 19 ограничения против ковид.
" Днес разгласявам нашата икономическа пътна карта за бързо възобновяване на работните места и икономическо възкръсване на България в идващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме проект. Предлагаме тези 19 ограничения контра-COVID-19, с които за идващите 19 месеца, до края на 2021 година, ще съживим стопанската система след срутва с ковид. Поне толкоз време ще е належащо страната да излезе от рецесията, която се дължи освен на COVID-19, само че и на управническата отпадналост на " Борисов-3 ". Борисов не е единствен, опция има, сподели Манолова.
Около 200 и 300 души посрещнаха Манолова с химна " Върви народе възродени " и с букет от рози. По време на речта си тя настоя за проверка на цялото ръководство на премиера Бойко Борисов.
Според нея хората ще имат редкия късмет след броени месеци да решат дали кабинетът " Борисов-3 " да отиде на бунището на историята при италианския отпадък. " Изправи се България и тези там ще паднат ", сподели Манолова.
Манолова и част от протестиращите майки със съботен митинг против Борисов
По думите й жителите на България са донори и безлихвени кредитори на страната.
" Вие, господин Борисов сте привършен план и структурите ви се разпадат, тъй като хората са омерзени от суджуците. Това ръководство е в каскаден разпад и следва промяна на караула. Има кой да поеме караула - ние елементарните жители, които сме на този площад. Ние ще поеме промяната и ние, жителите, ще се превърнем в първата политическа мощ на страната ", безапелационна беше Манолова.
Манолова недоволства, че министър председателят Бойко Борисов като брокер разпределя " нашите пари на своите обръчи от компании ".
" Свиках този митинг, тъй като аз персонално повече не устоявам, не мога да понасям по какъв начин хората обедняват, остават без работа и мизерстват, до момента в който близкият до властта кръг забогатява ", акцентира Манолова и се закани, че този митинг да е единствено началото. Тя не желае хората да бъдат фенове на това по какъв начин сме ръководени от тв приемника, по какъв начин се раздават парите и по какъв начин плашат с чували с трупове.
План за ръководството
Бившият омбудсман заяви, че ще концентрира напъните си върху четири цели - бързо възобновяване на работните места на хората, основаване на претовареност посредством фамилните стопанства, обществена поддръжка за елементарните хора и ограничения за ориентирана поддръжка от страната към дребния и фамилен бизнес за основаване на работни места.
" Хората желаят работа и ние ще им дадем работа. Тези, които не могат да се трудят, ще получат още по-голяма обществена поддръжка ", увери Манолова и разгласи Национална стратегия " Работа за всеки " на обща стойност 2,5 милиарда лева, посредством която ще се открият нови работни места в над 320 хиляди микро- и дребни компании. Към нея ще има две подпрограми: мярката " България е моето у дома " за българските сезонни служащи, които обичайно отпътуват за чужбина, които да бъдат привлечени в България, и мярката " Вече съм деен " за хора сред 18 и 65 години, които нито работят, нито учат, нито имат каквато и да е трудова интензивност.
Маолова съобщи, че ще бъде въведен краткотраен мораториум върху растежа на цените на тока, парното и водата за 19 месеца. Тази стратегия е за 19 месеца - до края на 2021 година, когато ние ще излезем от рецесията с мъдро и рационално държание и ограничения. 19 месеца, в които страната ще застане до жителите си, а не против тях, както през последни 2 месеца.
Тя упорства и да се сътвори Закон за колекторските компании.
Манолова пита Борисов: Какво Ви уплаши, че махнахте палатките на майките? (ВИДЕО)
Манолова настоя за проверка на паметните 11 години на ГЕРБ във властта, освен на антикризисните телевизионни пари, които " сякаш министър председателят раздавал на хората, а в действителност хвърлял от хеликоптера на своите близки ". " Тук сме ние жителите и ние не сме мисирките и тулупите ", разгласи тя.
" Къде са парите, господин Борисов ", запита Манолова като уточни, че обещаните нисколихвени заеми не са стигнали до хората. Само 2 500 души получили заеми от по 4 500 лв.. Мярката " 60/40 " стигнала единствено до 6 600 компании за 39 млн. лева - това са единствено 4% от компаниите получили поддръжка от мярката.
Манолова желае да знае какво стана и с креативните стипендии за хората на изкуството. " Дадохте единствено 85% на лечебните заведения, а в този момент сестрите, които се качиха на прозорците на Народното събрание, също се оказаха излъгани. " Хората на първа линия, които посрещнаха удара от ковид трябваше да получат по 1 000 лв., а вие дадохте едвам на 3 500 души ", означи тя.
Демонстрацията бе подкрепена от майките от гражданската самодейност " Системата ни убива ", както и от Движение България на жителите (ДБГ). Протестът се организира при засилено полицейско наличие. Малко по-късно се чака да бъде извършено и автошествие от Министерския съвет до Народното събрание и назад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР