Мая Манолова изригна жестоко в ефира на Нова Тв срещу

...
Мая Манолова изригна жестоко в ефира на Нова Тв срещу
Коментари Харесай

Мая Манолова изригна жестоко в ефира: Работниците няма да са маша на шефовете си

Мая Манолова изригна грубо в ефира на Нова Тв против тези, които не желаят промени в Закона, който разрешава на работодатели да трансферират свободно задлъжнелите си компании на други лица и служащите да не получават заработените си заплати.

``
реклама

Омбудсманът подсигурява, че след импортираните от нея промени в Закона всеки раотник ще си получи до стотинка заработените възпламени.

Ето какво съобщи Мая Манолова:

„ Променитге в Закона, за които се боря към този момент една година, се вършат, с цел да защитят българския служащ от неточен шеф. Тези промени ще разрешат на служащия, когато работодателят му дължи пари и трансферира компанията си на различен притежател, да си търси заплатите от две места.

Промените няма да разрешават отсега нататък на шеф да продава компанията си, в случай че не се е издължил.

Нямам пояснение за какво в този момент всеобщо компании с личния състав се трансферират на клошари. Тук не се съблюдава член 15, а се употребява член 120 от Търговския закон за отчуждяване на дялове от компании.

В случая новият обществено слаб шеф нормално е от ромски гета и от него служащите би трябвало да си търсят неполучените заплати.

Този закон, който предложих, не основава проблем на правилните работодатели, на тези, които се издължават преди да трансферират дялове. Те не затрудняват комерсиалния оборот. Така да вземем за пример са регистрани над 4500 такива прехвърляния на дялове на друга компания.

Против Закона са наглите работодатели. Затова аз желая да защитя служащите и народа от употреба.

Аз не съм видяла да се търсят пари от заемодател, фонд, комерсиално сдружение.

Но с служащите такива безобразия се случват. След измененията в Закона служащите ще си вземат неполучените заплати от фонда за гарантиране на вземания, а Главна ревизия ще стартира процедури на неплатежоспособност на неточните компании. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР