Мая Манолова и Изправи се! Мутри вън! поискаха оставката на

...
Мая Манолова и Изправи се! Мутри вън! поискаха оставката на
Коментари Харесай

Манолова: Членовете на КЕВР да хвърлят оставки, цената на тока и парното ще ударят тежко джоба на всеки българин

Мая Манолова и " Изправи се! Мутри вън! " желаеха оставката на членовете на КЕВР. Причина за това стана следващото нарастване на цените на тока, парното и топлата вода.

" Цената на парното и тока ще удари тежко джоба на всеки български жител. Хората обедняват и все по-трудно си заплащат сметките, храната и медикаменти. В същото време КЕВР готви ценови удар и потрес за жителите. Повишаването на цената ще бъде фрапантно - близо 15% за парното в София. Токът ще бъде повишен с над 4%. Този " токов удар " ще има доста съществено последици. Оставка за членовете на КЕВР , оставка за специалистите, които ни сложиха в този капан ", настоя Манолова.

По думите ѝ за пръв път КЕВР показва нарастване без причини и със сбъркани калкулации по формулата, която демонстрира каква ще бъде цената на тока и парното през идващия отоплителен сезон.

" Хората са сложени в капан, не знаем какви са същинските цифри. Нашето съмнение е, че на 1 юли числата ще бъдат още по-драстично нараснали. Има несъответствия в надвзетите суми от топлофикациите. Става дума за порочна методика, която КЕВР одобри - цената на парното се пресмята по планирани цени на природния газ. От КЕВР са планували доста по-висока цена на природния газ за цяла година напред, вследствие на което са ощетени хората ", изясни Манолова.

Председателят на " Изправи се! Мутри вън! " уточни, че ще се включи в днешното публично разискване, само че от документите и числата към този момент било ясно, че са неточни и ще бъдат изменени.

" Настояваме членовете на КЕВР , изключително тези в отдел " Енергетика ", неотложно да подадат оставки. Редно е този орган да бъде конструиран без партийни назначения. Там всяка партия има свои представители, само че те не работят в интерес нито на гласоподавателите на партиите, нито на потребителите. Защитават ползите на енергийните сдружения ", акцентира Манолова.

" Плащаме изкуствено надути разноски, които не са направени от енергийните сдружения, само че покачват цената на тока. Тя е нереално повишена. Обслужват ползи на ЕРП-тата ", настоя водачът на " Изправи се.БГ ".

" Не! Реално няма да има повишение на най-ниските пенсии, тъй като механизмът за актуализации на пенсиите беше тежко нарушен от държавното управление на Борисов. За 11 години той по този начин и не съумя да преизчисли пенсиите. Предлагахме пенсиите на всички възрастни хора да бъдат преизчислени на база 2018 година На първо четене парламентарните групи поддържаха този законопроект и нашият ангажимент в идващия парламент е да стартираме точно с това. Неравенствата са ужасяващи и би трябвало да стартираме от пенсионерите ", изясни Манолова.

" Това е невиждано, подслушвани са цивилен лица. В СРС-тата са прихванати деятели, доброволци, това дори не са партийни функционери. Не че е редно да бъде подслушвана опозицията, само че в тази ситуация става дума за елементарни жители. Всички те са обвързани с извънредно тежко обвиняване за държавен прелом. Борисов преглежда всеки, който желае да го смъкна от власт, като държавен прелом. Как е допустимо властта да назова личните си жители " превратаджии " и " терористи ", единствено тъй като са поискали по законен метод оставката на властта... ", разяснява още Манолова.

" Истината за това кой е корумпираният политик, за който става дума в специфичната работа към държавното управление на Съединени американски щати, би трябвало да излезе нескрито. Знаем, че корумпираният политик е Борисов. Данни за това се съдържат в изказванията на Васил Божков и във всички други обстоятелства, които бяха изнесени. Длъжностни лица са били Борисов и Каракачанов, а всички следи сочат към премиера Борисов, на който Божков твърдеше, че си е плащал такса " Спокойствие " и е упражнявал рекет върху него ", счита някогашният омбудсман.

" Тя би трябвало да продължи и в идващия парламент. Там би трябвало да има и комисия, която да извади цялата истина по наложените наказания по закона " Магнитски ". Американската страна направи това, което българската страна не направи. Хората от митингите вадеха тъкмо тези имена и корупционни връзки. Комисията по проверката беше едно от знаковите събития, които демонстрираха, че жителите към този момент са в Народното събрание и че са подготвени да описват за разнообразни схеми и далавери ", уверена е Манолова.

Тя разгласи, че ще упорстват за основаването на анкетна комисия, която да извади цялата истина за подслушването на водачи на опозицията и на хора от митингите. Комисия, която да извади цялата истина за посочените в отчетите на Съединени американски щати корумпирани лица и компании, уточни Манолова.

" Служебното държавно управление се пробва да защищити други компании, които биха понесли наказания от Съединени американски щати поради връзки с корумпирани лица и компании, участващи в корупционни схеми. Това би трябвало да бъде направено ", съобщи още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР