Мая Манолова даде на съд премиера Бойко Борисов. Исковата й

...
Мая Манолова даде на съд премиера Бойко Борисов. Исковата й
Коментари Харесай

Мая Манолова съди Борисов за 15 хиляди

Мая Манолова даде на съд премиера Бойко Борисов. Исковата й молба е импортирана през днешния ден в районния съд от юриста й и някогашен царски народен представител Минчо Спасов. Тя е за 15 хиляди лв..

Манолова разгласи, че ще съди Борисов два дни преди балотажа. На 1 ноември в изявление пред bTV министър председателят разгласи, че Манолова е провела във Волуяк " среща с ромите да прави такива уйдурми ", " конспитративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: " ГЕРБ ми заплатиха, Фандъкова ми заплати, с цел да гласуваме за нея ".

" Там братя Галеви са й помогнали доста през ромските водачи... Направихме по този начин, че да ги търсим с алена бюлетина. Но това не значи, че извън някъде нямат въздействие върху ромските водачи. И няма да ме учуди в случай че и на първия тур са правили сходни магарии ", споделя още министър председателят.

" С тези си две изказвания ответникът ме опозорява като жител, политик, почитан юрист и претендент кмет на София, два дни преди втори тур на изборите ", написа Манолова в молбата си. И изяснява, че срещата не се била тайна, а обществена. Освен това роми във Волуяк няма, а жителите на селото споделиха с мен проблемите си, добавя тя. А братя Галеви били в неопределеност за нея.

" Борисов директно внушава погрешни оскърбителен изказвания с ясно схващане за тяхната нечестност и при цялостна липса на доказателства и даже физическа опция тези събития да са се случили ", написа в желае на Манолова.

" Засегнато е положителното ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил персоналния си живот в работа на обществото и хората. Клеветническите изказвания на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и премеждия, разрушавайки градения ми с десетилетия престиж на жител и държавник. Нанесоха ми и непоправима с пари вреда като политик и правист. За нанесните ми морални вреди, представляващи болки и премеждия, душевен напън и дискомфорт, въпреки неоцении в пари, предявам цивилен иск против ответника в размер на 15 хиляди лева ", споделя Манолова. Ако завоюва делото, тя ще подари парите за построяването на детска площадка във Волуяк. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР