Мая Илиева е нарушила на няколко пъти устава на собствения

...
Мая Илиева е нарушила на няколко пъти устава на собствения
Коментари Харесай

КНСБ: Мая Илиева е нарушила устава на собствения си синдикат

Мая Илиева е нарушила на няколко пъти устава на личния си профсъюз и по тази причина той ясно се разграничи от нея. Това излиза наяве от декларация на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето. Според изпълнителния съвет на ФСЗ протестните дейности, проведени от Илиева напролет, са в нарушаване на устава на федерацията. Освен това тя взе участие в регистрацията на организация с нестопанска цел с концепцията на придобие право на представителна синдикална организация. А съгласно устава на федерацията главен член не може да членува в други национални и районни организации.

По данни на синдиката здравната сестра е член на ФСЗ към КНСБ от 2012 година Всички каузи, които тя води през това време, множеството от които персонални, са със съдействието на юриста на федерацията. През целия интервал Илиева е получавала помощ от чиновниците на ФСЗ при срещите и договарянията с работодателя за подписване на групов трудов контракт.

От Федерацията на синдикатите в опазването на здравето декларират, че ръководената от Мая Илиева организация е имала 70 членове, които се „ стопяват “ до 8. Целта ѝ е била да се употребява протекция при уволняване по чл.333, алинея 3 от Кодекса на труда.

Припомняме, че ФСЗ - КНСБ поддържа справедливите претенции за почтени заплати на експертите по здравни грижи в цялата страна. Още на 12 май 2018 година КНСБ взе участие интензивно в митинга на медицинските експерти в София, на който над 5000 експерти по здравни грижи желаеха по-високи заплати. Малко по-късно, с помощта на напъните на федерацията бяха увеличени минималните начални работни заплати до 900 лв. за медицински сестри и 1200 лв. за лекари и фармацевти, според подписаният през 2018 година Колективен трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР