Мая Александрова е кандидатът на БСП за кмет на район

...
Мая Александрова е кандидатът на БСП за кмет на район
Коментари Харесай

Мая Александрова: Заедно с люлинчани ще направим района по-уютен, спокоен и красив

Мая Александрова е претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Люлин ", който в неделя ще се бори на балотаж. С номер 56 в бюлетината. Родена е в София. Бакалавър е със компетентност „ Икономика и организация на труда " от УНСС. Омъжена е и има две дъщери. От 26 години живее в " Люлин " и се сблъсква от първо лице с проблемите му.

Най-големите проблеми във вашия регион са?

Майка съм на две дъщери, които израснаха измежду мръсни градинки със счупени люлки, ръждясали пързалки и катерушки. Съпричастна съм към компликациите на майките, които са принудени да се движат по пътното платно, поради разрушени или изчезнали тротоари. Един от главните проблеми, както в множеството огромни столични региони, е инфраструктурата. Шофьорите всекидневно се движат по разрушените улици. Места за паркиране липсват. Уличното осветяване в някои микрорайони изцяло отсъства, което е рисково и за децата, и за възрастните. Както на всички места, по този начин и в „ Люлин " проблемите с екологията и естетиката на средата са настоящи. За мен е от голямо значение да се погрижим за това, което зависи от нас. „ Люлин " е регионът с най-вече непокътнати междублокови тревни площи и градинки, само че те постоянно се трансформират в сметища. А е нужно толкоз малко, с цел да се трансфорат в уютно допълнение на градския пейзаж. Неотдавна мой непосредствен бе погубен от гръм в градинка сред блоковете. Липсата на гръмоотводи е още един от проблемите на „ Люлин ". В региона доста рядко се организират спортни и културни мероприятия, липсват школи и действия за разкриване и подкрепяне на гении.

Какви са Вашите решения за тези проблеми?

За мен, като майка на две ученолюбиви девойки, образованието на децата ни е съществена полезност. Надявам се доверието на люлинчани да ми даде опция да обърна внимание на интеграцията на нашите съграждани от ромски генезис. Това е осъществимо, посредством правене на проект за подкрепяне, поощряване и обучение. А като разследване, и намиране на работа за представителите на това малцинство. Интеграцията е основен миг в политическите ми визии. Всички би трябвало да се усещаме добре в личния си дом дружно, без да дискриминираме нашите съграждани по раса, пол и етнос. Имаме запас да решим проблемите в образованието на територията на „ Люлин ". Изградената материална база в учебните заведения е устойчива, нужно е да бъде поддържана и развивана. Реновирането на учебните заведения и основаване на уютна среда за осъществяване на образователни занятия, облагородяване на детските градини и прилежащите им дворове, създаване на нови детски градини. Липсата тук-там в детските градини и ясли е стряскаща. Необходимо е бързо решение, с цел да подпомогнем младите фамилии с дребни деца. Провеждането на разнообразни начинания по време на предизборната акция сподели, че люлинчани обичат спорта. Нека изкараме младежите от кафенетата и интернет пространството и ги призовем да изберат спорта и чистия въздух. В квартала няма спортни стадиони, няма задоволително спортни събития и школи, които да откриват млади гении. Надявам се да получа нужната поддръжка за построяването на спортна зала, която да бъде многофункционална и посредством нея да насърчим децата на „ Люлин " да спортуват повече.

Какво Ви отличава от другия претендент на балотажа?

Диалогичността и търсенето на противоположна връзка с жителите на регион „ Люлин ". Срещите навън по време на предизборната акция ясно демонстрираха, че люлинчани имат проблеми, които не доближават до районната администрация. Липсва съвременна връзка, цивилен надзор и навреме решение на настоящи проблеми, които биха облекчили живота в квартала. Това е един от главните ми цели - грижа за жителите и динамична противоположна връзка с тях.

Какви проблеми персонално Вие имате като жител на София и на региона, в който живеете?

Проблемите, които изброих към този момент, се отнасят, както към общността, по този начин и към личността. Днес живеем в динамично време, в което всичко е персонално. Ако огромните водачи, могат да поемат персонален ангажимент към опазването на планетата, белким ние не можем персонално да застанем зад идеите на региона, града, страната? Лично би трябвало да поемем отговорност за чистотата на местата, където порастват децата ни. Лично да се заемем с облагородяването на междублоковите пространства. Лично да поемем ангажимент към образованието на децата ни и метода, по който то се случва в учебни заведения и детски градини. Лично да се погрижим за възрастните хора и тяхното успокоение в златните им години.

Какво желаете да се промени?

Като претендент на смяната, ще съм щастлива да се промени процентът, който седи против „ Не поддържам никого ". Наша е отговорността да върнем на младите, на обезверените и на родителите ни вярата в политиката. Социологически проучвания сочат, че подрастващите считат политиката за синоним на корупция. Това може да се промени, посредством персоналния образец на всички заети в ръководството. Избягвайки демагогията и наблягайки на връзката с хората.

Какво вършиме в свободното си време, какво правихте преди акцията, какво ще вършиме след акцията?

Нямах доста свободно време в последно време, само че всяка секунда извозвам със фамилията ми. Пътуваме, когато можем да си откраднем време всички дружно. Голямата ми щерка Виктория е студентка в СУ и е много натоварена, а дребната Калина е ученичка и също е доста заета. Времето дружно ни дава мощ, убеденост и уют.

Как ще опишете се себе си накратко?

Динамична, положителна и отзивчива.

Как си представяте региона, в който живеете в бъдеще?

Зелен, съвременен, с богат събитиен календар. Район, който сплотява люлинчани в спортни и културни начинания.

Кажете нещо, което гласоподавателите не знаят за вас, само че ще бъде забавно за тях?

С наслада мога да споделя, че съм запазила детското в себе си. Още откогато дъщерите ми бяха дребни, обичам да чета детски приказки.

Ако можете да се обърнете към гласоподавателите като към ваши другари, какво ще им кажете?

Знаете ли, аз имам най-голямото благосъстояние на света и това са семейстото и приятелите ми. Заедно сме споделяли доста наслади и компликации. Ето за какво, имам вяра, че дружно с люлинчани ще успеем да създадем нашия регион по-уютен, спокоен и хубав!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР