Май месец настъпи и затова остава все по-малко време до

...
Май месец настъпи и затова остава все по-малко време до
Коментари Харесай

Обновеният интерфейс на Apple watchOS ще е насочен към използването на уиджети

Май месец настъпи и по тази причина остава все по-малко време до юнската конференция WWDC 2023 за софтуерни разработчици на платформите на Apple. Bloomberg откри, че операционната система watchOS за смарт-часовниците на Apple ще получи нов интерфейс, чийто най-съществен детайл ще бъдат по този начин наречените уиджети.

Колумнистът на Bloomberg Марк Гърман в обичайния неделен дайджест рапортува за нововъведенията, присъщи на операционната система watchOS 10. Според него тази софтуерна платформа ще претърпи най-сериозните промени през тази година, след дебютната версия. През 2015 година интерфейсът на Apple Watch беше построен към четири съществени детайла: циферблати на часовника, уиджетите Glances, начален екран и зона за достъп до най-честите контакти. В бъдеще известията и многозадачността получиха приоритет, а уиджетите и честите контакти избледняха на назад във времето.

Тепърва уиджетите би трябвало да се върнат към смисъла си, както счита създателят на истинската обява. Новият интерфейс ще комбинира в себе си свойствата на предходните уиджети Glances и стила на уиджета, който беше въведен с iOS 14 за iPhone. Потребителят ще може да превърта през уиджетите, отговарящи за избрани функционалности, и няма да е належащо да започва приложения от началния екран. Дори натискането на страничното колело на Apple Watch в новата версия на операционната система няма да изведе началния екран с приложения, а уиджети. Интерфейсът ще мигрира от сходен на iPhone към по-специфичен за смарт-часовника. Основната цел на измененията е да се форсира достъпът на потребителя до нужната информация. Възможно е, с цел да смекчи резултата от радикални промени, Apple да направи новия интерфейс доброволен и консервативните консуматори ще могат да запазят същите правила на работа с приложенията на Apple Watch.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР