Май е последният пролетен месец. Очаква се времето през месеца

...
Май е последният пролетен месец. Очаква се времето през месеца
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Май ще бъде дъждовен, лятото - горещо, очаква ни парещ август

Май е последният пролетен месец. Очаква се времето през месеца да е динамично, с температури в границите на естественото, а те към този момент се покачват спрямо април и средномесечните ще са в границите на 15-17 градуса. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Очаква се май месец да е с естествени превалявания, летен вид, с купесто-дъждовна облачност, с типичната гръмотевична активност, за малко време, само че с висок интензитет, добави той.

Лятото към този момент се обрисува да бъде обикновено и малко по-топло от естественото, изключително август месец. По-валежна се обрисува първата половина на лятото – от началото на юни доникъде на юли. След това – по-сухо време, предвижда климатологът.

В България първото море със свободно къпане е в края на май за тези, които обичат малко по-хладни води, а след 15 юни морето ще бъде прелестно и температурата на водата би трябвало да е 21-22 градуса. В този интервал към момента ги няма тези тълпи от туристи, които ще " налазят " морето, сподели още проф. Георги Рачев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР