Май е чудесен, но доста дъждовен в България, докато на

...
Май е чудесен, но доста дъждовен в България, докато на
Коментари Харесай

10 почивни дни през май: Избягайте на топло в Тенерифе

Май е превъзходен, само че много дъждовен в България, до момента в който на юг в посока Канарските острови времето е съвсем лятно лятно. Става за събиране на слънце по плажовете, за преходи из националния парк Тейде или нанагорнище на кратера на едноименния изгаснал вулкан.

Използвайте събралите се почивни дни по най-хубавия метод и си подарете слънчево бягство на юг.

Как да съберете 10 почивни дни през май

1 май 2021 година се пада в събота, тъкмо преди Великден и по тази причина ще почиваме и един спомагателен ден на 4 май. Почивните дни ще са от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни). А в случай че си вземете сряда и петък (5 и 7 май) отпуск, ви се събират 10 почивни дни от 30 април до 9 май в това число, защото ще ги слеете с почивния ден на 6 май.

Времето на остров Тенерифе през май

 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

През май на най-големия от Канарските острови към този момент е задоволително топло, с цел да прекарате през целия ден на плажа, само че не е е изпепеляващо горещо, каквото става през летните месеци. Дневните температури са към 25 градуса, само че се усещат като повече поради географската широчина на Тенерифе.

Дъждовните дни през май са необичайност (според статистиките приблизително са сред нула и три за целия месец), а слънцето е в обилие. Температурата на морската вода на Тенерифе през май към този момент е към 20 градуса.

Какво да видите на Тенерифе през май

 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

През май островът е към момента спокоен и всичкитеще са на ваше разположение.

Месецът е съвършен да разгледате всички атракции навън - по този начин по едно и също време ще съберете слънце и красиви мемоари. Вижте Гигантските скали (Лос Гигантес), разходете из Национален парк Тейде, изкачете се до кратера на изгасналия вулкан и изминете пътеката от планинското село Маска до брега.

 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Посетете и с цел да научите на място всички хипотези за появяването и функционалностите им.

Непременно си оставете задоволително време за плаж. Можете да наемете кола и да обиколите от Санта Крус де Тенерифе до Ла Оротава и Пуерто де ла Крус.

И не забравяйте, че Тенерифе не е единствено плажове и циркулиране на забележителности. По което и време на годината да дойдете, включете се във винена дегустация - тук се създават виновност, които година след година печелят медали на международните изложби. Казват, че обичаното вино на Шекспир от сорта малвазия се е правело таман на Тенерифе. Обиколете винарски мазета и винени магазини, с цел да се запознаете с виненото амплоа на острова и да имате още една причина да го харесате.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР