MAX Sport ще излъчи всички мачове от 20-ото издание на

...
MAX Sport ще излъчи всички мачове от 20-ото издание на
Коментари Харесай

MAX Sport ще излъчи срещите от Световното клубно първенство на FIFA

MAX Sport ще излъчи всички мачове от 20-ото издание на FIFA Club World Cup 2023TM. Популярният шампионат ще се организира в Саудитска Арабия сред 12 и 22 декември 2023 година и ще включва дебюта на европейския първенец Манчестър Сити, на кралете на Шампионската лига на КОНКАКАФ - Клуб Леон и на спечелилия от Копа Либертадорес - Флуминензе.
Прочетете още
Японският тим Урава Ред Дайъмъндс, египетският Ал Ахли и новозеландският Окланд Сити също са измежду участниците, представляващи шестте континентални района на FIFA. Клубът от Професионалната лига на Саудитска Арабия - Ал Итихад, ще се състезава в шампионата, класирайки се като сегашния първенец във вътрешното състезание на страната хазаин. Първенството на Саудитска Арабия също се излъчва в България по каналите на MAX Sport.

20-ото издание на Световното клубно състезание по футбол ще бъде последният път, в който се състезават единствено седем тима, преди форматът да бъде уголемен, с цел да включва 32 отбора от 2025 година Победител в последното издание на шампионата беше испанският Реал Мадрид, който завоюва трофея след победа над саудитския Ал Хилал с 5-3 през февруари 2023 година в Мароко, само че Реал няма да пази купата си откакто загуби през миналия сезон в Шампионската лига от Манчестър Сити.

Световното клубно състезание през 2023 година ще се състои от седем мача, които ще се играят с продължения и дузпи, в случай че е належащо, като се изключи мача за третото място, който ще премине напряко към дузпи, в случай че след 90 минути футбол тимовете завършат наедно. Мачовете ще се играят на стадион „ Крал Абдула Спортс Сити “ и на стадион „ Принц Абдула ал-Файзал “ в Джеда.

FIFA Club World Cup 2023TM ще стартира на 12 декември с мача сред Ал Итихад и Окланд Сити, който ще бъде излъчен онлайн по MAX Sport 1 от 20:00 часа. Вторият кръг ще бъде на 15 декември, полуфиналите ще се проведат на 18-19 декември, а третото място и финалът ще се играят на 22 декември. Всички мачове от шампионата ще бъдат излъчени директно по MAX Sport 1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР