MAX Sport 1 ще излъчи първото рали за 2023 г.,

...
MAX Sport 1 ще излъчи първото рали за 2023 г.,
Коментари Харесай

MAX Sport ще излъчва стартовете от Световния рали шампионат и през следващите два сезона

MAX Sport 1 ще излъчи първото рали за 2023 година, което ще се организира сред 19 и 22 януари в Монте Карло

Световният рали шампионат (FIA World Rally Championship или WRC), най-голямата световна конкуренция в света на моторните спортове, и MAX Sport удължиха своето партньорство за още две години – до края на 2024 година MAX Sport излъчва всички ралита от календара на WRC от 2020 година насам, когато спортните канали станаха новият дом на Световния рали шампионат в страната.

Календарът на WRC през 2023 година ще включва 13 старта и ще продължи от януари до ноември. Той ще предложи едно рали в нова дестинация и ще означи подновяването на стартовете в сърцето на Северна и Южна Америка. По традиция сезонът ще стартира в Монте Карло (19-22 януари), а незабавно по-късно водачите ще би трябвало да покажат своите умения по снежните и заледени пътища в Умеа, Швеция (9-12 февруари). Първото съревнование ще стартира на 19 януари от 21:00 часа и ще се излъчи онлайн по MAX Sport 1.

След това Световният рали шампионат ще пътува до южната част на Северна Америка за Рали „ Мексико “ в Гуанахуато (16-19 март) и ще се завърне в Европа за първия старт от сезона, който ще се организира напълно на асфалт – Рали „ Хърватия “ (20-23 април).

В средата на сезона ще се проведат Рали „ Португалия “ (11-14 май), Рали „ Италия “ (1-4 юни), Рали „ Сафари “ в Кения (22 -25 юни), Рали „ Естония “ (20 – 23 юли), Рали „ Финландия “ (3-6 август) и Рали „ Акрополис “ в Гърция (7-10 септември).

Заключителната фаза от календара ще стартира в Южна Америка на трошляк със завръщането на WRC в Чили за Рали „ Консепсион “ (28 септември – 1 октомври) след тригодишно спиране. В края на октомври (26-29 октомври), Австрия, Чехия и Германия ще бъдат домакини на Рали „ Централна Европа “, а сезонът ще приключи с Рали „ Япония “ (16-19 ноември).

Финландският водач Кале Рованпера и неговият навигатор Йоне Халтунен ще пазят купата си от предходната година, която завоюваха на Рали „ Нова Зенландия “. При конструкторите победител беше Toyota. През сезон 2022 втори бяха Ойт Танак и Мартин Ярвеоя от тима на Hunday Motorsport.

Световният рали шампионат е значима част от наличието на MAX Sport, отдадено на моторните, което включва също MotoGP и сериите NASCAR. Феновете на WRC могат да проследят стартовете от шампионата, като се абонират за пакет MAX Sport Plus. Освен моторни спортове, спортните канали MAX Sport оферират футбол със италианската Серия А, испанската LaLiga, мачовете във вторник от UEFA Шампионска лига, Лига Европа, Лигата на конференциите и двата най-силни клубни шампионата на Южна Америка – Копа Либертадорес и Копа Судамерикана. MAX Sport излъчва и тенис шампионатите от сериите ATP, Националната баскетболна лига, Евролигата по баскетбол, Диамантената лига, волейболните шампионати на FIVB, NHL, NFL, UFC и доста други.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР