MAVERIC (Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative

...
MAVERIC (Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative
Коментари Харесай

Показаха уникален самолет

MAVERIC (Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative Controls) е най-новото украшение на авиационния производител Airbus. Визията му е съвсем като на галактически транспортен съд от StarWars. Първият тест на самолета е изработен на скрито място в централна Франция през юни 2019 година За пръв път демонстрационен модел ще бъде показан на идното авиационно шоу в Сингапур.

Особеното на машината е, че структурата ѝ може да докара до понижаване разхода на гориво с до 20% по отношение на самолетите с една пътека, които сега създава европейския авиационен колос. Интериорът на машината също е величествен и дава на пасажерите едно ново прекарване.

MAVERIC употребява идея на дизайн „ смесено крило “. Използва се още през 40-те години и води до основаването на американския бомбардировач B-2, както и до изследователския план X-48 сред Boeing и НАСА при започване на 2010 година Особеността на този вид самолети е, че са комплицирани за ръководство, само че ефикасни за хвърчене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР