Маурицио Сари възнамерява да пусне младежкия състав на Юве до

...
Маурицио Сари възнамерява да пусне младежкия състав на Юве до
Коментари Харесай

Ювентус ще излязе с юношеския си отбор срещу Рома

Маурицио Сари има намерение да пусне младежкия състав на Юве до 23 години в последния кръг от Серия А против Рома. Наставникът на " Старата госпожа " призна, че титулярите са прекомерно изтощени от изиграните пет мача за последните 12 дни.

Ювентус си подсигурява следващото скудето след успеха над Сампдория преди дни, а нощес отборът очевидно бе изгубил прохлада и отстъпи на Каляри с 0:2 в предпоследния кръг на калчото.

" Проблемът е, че ние сме единственият тим в Европа, който изигра пет мача за 12 дни. Ще забележим в каква кондиция са момчетата, само че премислям да пусна напълно младежката групировка против Рома, с цел да може всички от първия тим да получат малко отмора ", сподели Сари.

Вниманието на Ювентус се насочва към мача-реванш от осминафиналите в Шампионска лига против Олимпик Лион, който е плануван за 7 август. В първата среща Юве загуби с 0:1.

" Девет души останаха отвън групата против Каляри поради травми и много от тях остават под въпрос за мача с Лион ", сподели още Сари. Той направи много ротации в състава, само че още веднъж остави Кристиано Роналдо 90 минути на терена в опита му да изпревари Чиро Имобиле в борбата за голмайсторския приз в Серия А.

" Роналдо е доста стимулиран, искаше да играе. Той познава най-добре тялото си и знае по кое време има потребност от отмора. Роналдо е несъзнателен и не пасва добре в тъкмо избрани тактически функции. Това значи, че другият нападател би трябвало да се приспособява към придвижванията на Кристиано ", сподели още Маурицио Сари.
Серия А 38 кръг, неделя 2 август  Ювентус 21:45предстои  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР